Множество отворени табове едновременно в брауъра е често срещано явление(снимка:

...
Множество отворени табове едновременно в брауъра е често срещано явление(снимка:
Коментари Харесай

Как да работим ефективно с десетки отворени табове


Множество отворени табове по едно и също време в брауъра е постоянно срещано събитие
(снимка: CC0 Public Domain)

Често на компютрите си отваряме голям брой – от време на време десетки – табове (раздели) по едно и също време в браузъра, което затруднява работата. Има способи да се реши елегантно този проблем.

Според още от 2014 година, огромният брой отворени табове на компютрите на лекари в интензивно поделение оказва отрицателно въздействие върху продуктивността на работата им. Лекарите са принудени да отделят повече време за търсене на нужната информация и в случай че към този момент са под стрес, отрицателният резултат се усилва.

Разбира се, не всеки работи като доктор, само че даже и за елементарните офис чиновници 50 таба могат да доведат до претоварване с информация. Един от методите за попречване на това стеснение е инсталиране на специфични разширения за браузъра. Ето няколко потребни добавки, подбрани от, колумнист на OneZero.

. Това уголемение разрешава показване на всички раздели в нов прозорец като връзки. Тоест, образува избрана група табове – можете да ѝ дадете име, да я споделите, като употребявате връзка или QR код. Плъгинът е наличен за инсталиране в браузъри Chrome и Firefox.

. И това уголемение записва всички табове под формата на връзки. Достъпно е за браузъри Opera, Safari и Chrome, а във Firefox даже е налично като вградена функционалност. Подобно на Open, резервира табовете единствено по един. В същото време има мобилна версия на плъгина, която даже предлага други сходни принадлежности. Важно е да се има поради, че Pocket не обезпечава цялостна дискретност на данните.

. Има прелестен дизайн и разрешава запис както на обособен таб, по този начин и на всички едновременно. При отваряне на браузъра, всички непокътнати раздели се виждат незабавно. Разширението може да се конфигурира във Firefox, Opera и Chrome, не предава данни на трети страни.

. Това е най-надеждният инструмент от всички. С него можете освен да запазвате табове, само че и да създавате описи и бележки. Налична е и опция за писане на анотации към табовете. Запазва единствено по един раздел, само че в това време поддържа две негови версии: цялостна (с всички изображения и реклами) и опростена. Има и целесъобразна функционалност, както в Pocket. Може да се конфигурира в Safari, Firefox, Internet Explorer, Chrome, Microsoft Edge и Opera.

. Това уголемение икономисва RAM, като краткотрайно „ слага на пауза” ненужните табове. Предимство също по този начин е, че не предава данни на никого.

Друга алтернатива с изключение на разширенията е опазване на табове в отметките на браузъра. За да извършите това, би трябвало да кликнете върху опцията „ Запазване на раздели към всички отметки” (която се появява при натискане на десн бутон в лентата с табове в Chrome) или да натиснете комбинацията Ctrl+Shift+D и по-късно да добавите всичко в досието.

Освен това можете да употребявате и най-простия способ – да въведете всички табове в един Гугъл документ, да вземем за пример. Но това ще отнеме повече време, в сравнение с потреблението на разширения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР