Множество имейли на печално известния лаптоп на Хънтър Байдън –

...
Множество имейли на печално известния лаптоп на Хънтър Байдън –
Коментари Харесай

NEW YORK POST: Синът на Байдън финансира американски биолаборатории в Украйна

Множество имейли на печално известния преносим компютър на Хънтър Байдън – за чието битие беше обявено извънредно от The Post през октомври 2020 година – откриха, че той е изиграл роля в подпомагането на реализатор на защитата в Калифорния да проучва смъртоносни заболявания и биологични оръжия в Украйна.

Москва твърди, че тайните американски лаборатории за биологична война в Украйна са опрощение за непровокираната й инвазия в прилежащата страна предишния месец. Обвиненията се удвоиха в четвъртък след изказванието, че лабораториите са произвеждали биохимични оръжия по разпореждане на семейство Байдън.

„ Самият президент на Съединени американски щати Джо Байдън взе участие в основаването на биолаборатории в Украйна “, сподели представителят на Държавната дума на Русия Вячеслав Володин, съгласно държавните медии.

„ Инвестиционен фонд, ръководен от неговият наследник Хънтър Байдън, финансира проучванията и осъществяването на военната биологична стратегия на Съединените щати. Очевидно е, че Джо Байдън като негов татко и държавен глава е бил наясно с тази активност “, продължи Володин, настоявайки за следствие на Конгреса на Съединени американски щати и пояснение на Белия дом.

Служители на американското разузнаване по-рано отхвърлиха известията на Русия като военна агитация, като обясниха, че украинската мрежа от биологични лаборатории, отдадени на проучване на патогени, не е загадка и е получила обществено финансиране от Вашингтон.

Въпреки това, новото изказване на Русия, че капиталовият фонд на сина на Байдън е взел участие в набирането на пари за планове за биолаборатория в Украйна, е тъкмо, съгласно имейли, включващи покупко-продажбите на Хънтър Байдън в Украйна, за първи път получени от The Post и в началото докладвани от The Daily Mail Friday.

Вячеслав Володин счита, че президентът Джо Байдън взе участие в основаването на биолаборатории в Украйна.

Rosemont Seneca Technology Partners вложиха 500 000 $ в компанията за проучване на патогени в Сан Франциско Metabiota и събраха още милиони посредством компании, включващи Goldman Sachs, съгласно имейлите, открити на компютъра, който беше зарязан в сервиз в Делауеър през април 2019 година като Джо Байдън се кандидатира за президент.

Хънтър показа Metabiota на чиновници в Burisma, украинската газова компания, където той беше член на борда, за „ теоретичен план “, включващ биолаборатории в Украйна, демонстрират имейлите.

В записка от чиновник на Metabiota до сина на тогавашния вицепрезидент през 2014 година се споделя, че компанията може да „ утвърди културната и икономическа самостоятелност на Украйна от Русия “.

Спекулациите, че президентът Байдън е наясно с активността на Хънтър Байдън, накара Вячеслав Володин да изиска следствие на Конгреса на Съединени американски щати.

Спекулациите, че президентът Байдън е наясно с активността на Хънтър Байдън, накара Вячеслав Володин да изиска следствие на Конгреса на Съединени американски щати.

Вицепрезидентът на Metabiota Мери Гутиери също написа до Хънтър по отношение на геополитически проблеми, свързани с проучванията на компанията в някогашната руска република през април 2014 година, два месеца откакто Русия нахлу и анексира района на Крим.

„ Както дадох обещание, приготвих приложената записка, която дава обзор на Metabiota, нашия ангажимент в Украйна и по какъв начин можем евентуално да използваме нашия екип, мрежи и концепции, с цел да утвърдим културната и икономическа самостоятелност на Украйна от Русия и продължителната интеграция в Западното общество “, гласеше бележката й.

Дни по-късно изпълнителният шеф на Burisma Вадим Пожарски написа на Байдън за план, „ както вие нарекохте „ Научна Украйна “.

„ Доколкото разбирам, Metabiota беше контракт за подизпълнение с основния контактор на DoD B&V [инженерната компания Black & Veatch] “, гласеше имейлът му. „ Какво партньорство търси Metabiota в Украйна? “

Вадим Пожарски написа до президента Байдън с думите „ както вие нарекохте план „ Научна Украйна “ “, откакто Мери Гутиери писа на Хънтър Байдън по отношение на геополитически въпроси.

Съединени американски щати предоставиха 23,9 милиона $ на Metabiota по-късно през 2014 година, като 307 091 $ бяха отпуснати за „ украински проучвателен планове “, демонстрират докладите за държавните разноски.

По-младият Байдън се е похвалил пред вложителите, че неговата компания е провела финансиране за Metabiota и й е помогнала да „ получи нови клиенти “, в това число „ държавни организации “, съгласно имейлите.

B&V беше поръчана през 2010 година от Агенцията за понижаване на заканите от защитата на Съединени американски щати да построи лаборатория в Одеса, с цел да „ усъвършенства съществуващите държавни системи за наблюдаване за разкриване, докладване и реагиране на биотерористични офанзиви, епидемии и евентуални пандемии “, се споделя в уеб страницата на компанията.

Начинанията на Хънтър Байдън заинтригуваха някогашен офицер от Централно разузнавателно управление на САЩ.

„ Баща му беше вицепрезидент на Съединените щати и отговаряше за връзките с Украйна. Така че за какво Хънтър освен е бил в борда на обвинена украинска газова компания, само че и ги е свързал с компания, работеща по проучване на биологични оръжия? “, споделя Сам Фадис пред Mail.

„ Това е явен опит на съветската агитация да се възползва от това. Но това не трансформира обстоятелството, че наподобява има нещо, което би трябвало да се изследва тук.

„ Защо Хънтър Байдън е по средата на всичко това? Защо опозореният наследник на вицепрезидента е в основата на това – индивидът без забележими умения и приучване към кокаин?”

52-годишният Хънтър Байдън остава под федерално следствие за допустима данъчна машинация. Проучването се разшири през 2018 година, с цел да изследва по какъв начин неговите интернационалните бизнес връзки като лобист и вложител се съчетават с политическата кариера на татко му. Той отхвърли обвиняванията.

Източник:
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР