Множество хвърлени стъклени бутилки, някои от които с ацетон, бомбички

...
Множество хвърлени стъклени бутилки, някои от които с ацетон, бомбички
Коментари Харесай

Полицаите на протеста: Мереха ни с червена боя и бутилки с ацетон, има полицай в болница

Множество хвърлени стъклени бутилки, някои от които с ацетон, бомбички както и замеряне с алена багра по органите на реда, както и ранен служител на реда в ИСУЛ . Това е равносметката след експлоадирането на безредиците, провокирани от провокатори на митинга, които пробваха да щурмуват постройката на някогашния Партиен дом, оповестиха на ексклузивен брифинг от полицията.

Има общо 6 арестувани. Един служител на реда е в ИСУЛ, който е бил ритан и обичай на входа Двама служители на реда са потърсили лекарска помощ.

" Бяха хвърлени две бомби – не споделям пиратки,не споделям бомбички. Бяха хвърлени в средата на голям брой, пред стъплата на " Народно заседание 2 ". Имаше публицисти, кореспонденти, имаше и служители на реда. Едно момче от протестиращите падна в множеството в резултат на бомбата. Двама от служителите на реда се наведоха да му оказват помощ. По това време падна транспаранта, след което, без никаква интервенция на полицейски чиновници стартира всеобщо замеряна, преди всичко с кутии и пликове с алена багра по постройката. Всички сме в алена багра. Бяха хвърлени стъклени бутилки. Беше счупена вратата и беше опитано да се влезе вътре. Полицаи без щитове бяха нападнати и бити. Вследствие на нашите дейности успяхме да възстановим реда. Б яха хвърлени още доста бомбички и бутилки, а като се чупеха миреше на ацетон – запалителна течност . Аз запитвам кой върви на митинг с алена блажна багра и с бомбички и за какво се хвърлят бутилки. Полицаите, които бяха тук, бяха без защитно облекло. Няма да допуснем нахлуване над полицейски чиновници. Голяма част от протестиращите видяха какво се случва и се разграничаха от провокаторите. След 22 – 23 ч. огромна част от провокаторите стартират да работят. Отново се опорочи митинга, до момента разговаряхме с уредниците, един от тях е потърпевш ", описа един от служителите на реда на митинга. Той прикани протестните дейности да приключат в законно открития период, с цел да се предотвратяват сходни ескалации, дело на провокатори.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР