Множество хора се събраха на събитие посветено на първата копка

...
Множество хора се събраха на събитие посветено на първата копка
Коментари Харесай

Модерните жилищни сгради на Тервел Пулев събират старите ни столици на едно място

Множество хора се събраха на събитие отдадено на първата копка на жилищна постройка, кръстена на една от най-старите български столица - Охрид. Тя е единствено една от поредицата строящи се здания в квартал „ Малинова котловина “, наименувани на старите ни столици. Инициативата за жилищни здания с имената на старобългарските столици е на известния ни боксьор Тервел Пулев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

„ Идеята се появи около това, че доста вложители и строителни компании кръщават постройките си на непознати имена, или пък на букви, които не можем да асоциираме. По тази причина взехме решение да създадем нещо, също като постройките, да има смисъл, да остава във времето и да има идеология. Смятам, че хората го одобряват доста естествено “, съобщи в изявление за БГНЕС Тервел Пулев , трикратния европейски медалист и притежател на бронзов орден от Олимпиадата в Лондон (2012 г.).

Пулев посочи, че първоначално са почнали по план наименуван „ Плиска “ и „ Преслав “. „ Така са кръстени и постройките. Те са в много напреднал стадий. Продължаваме със постройка " Охрид ", взимаме и други имоти, като през 2023 година ще обявим и стартираме по-големи планове ”, посочи той. Боксьорът изясни, че самият квартал градоустройствено е планиран много по-добре по отношение на останалите относително нови квартали.

Васил Михайлов, ръководещ съучастник в „ Пулев инвест груп “ изясни, че са желали да съберат в София всички старобългарски столици. „ Започнахме с „ Плиска “ и „ Преслав “, в този момент с „ Охрид “ и „ Преспа “ и малко по-надолу в квартала ще е идващият план „ Сердика ”, заяви той. Михайлов уточни, че постоянно са желали да оставят нещо, което да ни надживее. „ По този метод посредством тези здания считаме, че ще имаме тази опция ”, безапелационен той.

Сградите, които „ Пулев инвест груп “ построява имат няколко съществени преимущества. Първото е красивата и съвременна архитектура, както и прелестната панорама към Витоша. На второ място строителите прецизират, че цената на парцелите е дефинитивна и те се закупуват непосредствено от вложителя, което на процедура значи, че цената на търпи смяна.

Отец Любомир освети земята, на която напълно скоро ще бъде издигнато „ бижуто на квартала ”, както го назовават вложителите. Първата копка беше направена от Кубрат Пулев, известният български боксьор, който неразделно поддържа брат си Тервел в неговите инициативи. Пулев направи три копки с лопата, като избра цифрата три, тъй като се счита, че то носи шанс. Тервел Пулев също взе участие в първата копка, като счупи шише шампанско в багера тъкмо откакто той направи огромната копка. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР