Многонационалната бойна група на НАТО в България ще нараства до

...
Многонационалната бойна група на НАТО в България ще нараства до
Коментари Харесай

Бъдещата военна база край ямболското село Кабиле няма да бъде на НАТО

" Многонационалната бойна група на НАТО в България ще нараства до бригада съразмерно на опасността. Това разгласи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов на полигона " Ново село " след заключителния стадий на учението на многонационалната бойна група в България с рамкова страна Италия " Noble Blueprint 2023 ".

Той сподели, че неверно се пояснява, че бригадата ще има избрана бройка.

Ген. Ефтимов изрази вяра, че планът за закупуване на бойни машини за пехотата няма да пропадне и добави, че изборът на машините е изработен от военното управление, след обстойни разбори.

За проектите за създаване на военна база край село Кабиле, Ямболско адмирал Ефтимов бе безапелационен, че е неверно понятието, че това ще бъде база на НАТО.

" Ние се възползваме от груповата система за сигурност, в това число и общите фондове за създаване на инфраструктура. Защото казарми в България не са строени от 30 години ", уточни той.

Командирът на взаимното командване на НАТО в Неапол адмирал Стюарт Мънч високо оцени показаните през днешния ден умения.

" Учението " Noble Blueprint 2023 " подкрепя за постигането на по-добра визия за постигането на типовете качества, които съдружниците биха дали за една отбранителна интервенция. Познаването на терена, познаването на самите нас, ще ни разреши да участваме гладко в една взаимна интервенция ", настоя той.

Многонационалната бойна група през днешния ден показва взаимна настъпателна интервенция с бойни машини и безпилотен летателен уред, заличаване на атакуващи сили и евакуация на ранен с хеликоптер. 

По обявата работи: Златко Желев
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg