Многократният републикански шампион и рекордьор Мирослав Минчев от Спортен клуб

...
Многократният републикански шампион и рекордьор Мирослав Минчев от Спортен клуб
Коментари Харесай

Шампионът по колоездене Мирослав Минчев получи от Община Разград състезателен велосипед „Dolan“, в България няма втори такъв

Многократният републикански първенец и рекордьор Мирослав Минчев от Спортен клуб по колоездене “Спринт “ получи през днешния ден от Кмета на Разград Денчо Бояджиев спортен велосипед от висок клас.

Друг сходен в България няма, а с марката „ Dolan “ се състезават по-голямата част от елитните европейски и международни състезатели. Велосипедът бе закупен от Община Разград в осъществяване на ангажимент, стихотворец от локалната администрация в предишен диалог сред господин Бояджиев и първенеца, който популяризира Разград по българските и европейските писти.

Велосипедът бе доставен на части, множеството закупени от Англия, а останалите – от Германия, след авансово конкретизиране с Мирослав Минчев. Някои от детайлите са с разновидности – за надпревари и за тренировки. Общата стойност на частите е малко над 8000  лв. Минчев получи частите преди няколко дни, след което сглоби колелото съгласно своите условия за потреблението му, като за някои от фините настройки в допълнение ще се употребява специалист.

Мирослав Минчев благодари на Кмета Бояджиев за предоставения велосипед и съобщи, че с него ще продължи да извършва своята цел да усъвършенства национални върхове. Към момента той е неколкократен рекордьор в две дисциплини – 1000 и 200 м. на писта.
В диалога си с Кмета колоездачът сложи въпроса за нуждата от ремонт на пистата на Градския колодрум, с цел да може там през 2023 година, когато се навършват 120 години колоездене в Разград, годишнината да бъде почтено маркирана с обновяване на Купа „ Разград “. Кметът Денчо Бояджиев увери, че ще бъде осъществен оглед на място и ще се обсъдят опциите разноски за сходен ремонт да се плануват в бюджета за идната година.  

Минчев заяви, че първото съревнование с новия велосипед ще е на 22 септември в Пловдив. Г-н Бояджиев му пожела триумф освен на това съревнование, а и на всяко последващо. Поздрави го за постигнатото високо спортно майсторство през към този момент 20-годишната му кариера и му пожела измежду неговите ученици, защото Минчев е и треньор в клуб „ Спринт “, да порастват почтени негови наследници, които да продължат традициите на разградското колоездене.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР