Многохилядната публика в зала Арена Армеец посрещна световноизвестния тенор на

...
Многохилядната публика в зала Арена Армеец посрещна световноизвестния тенор на
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев аплодира Хосе Карерас


Многохилядната аудитория в зала Арена Армеец посрещна световноизвестния тенор на крайници.

Опера от ново измерение с мултимедийни и 3D резултати, Софийска филхармония и над 200 актьори от разнообразни области, гении на Софийската опера и балет предложиха на българските фенове на оперното изкуство Асара и TL Films.

Тричасовият театър поведе феновете на едно фантастично странствуване, в което разкри любовта през вековете във всичките й форми. Грандиозната международна премиера стартира с пролога от операта „ Палиачи “, по този начин както е написан от Леон Кавало, което бе самобитно одобрение към публиката.

Препратката от цирк към театър бе удивително интерпретирано от Кирил Манолов. Opera D`amore продължи с една от най-нежните опери на Маскани - „ Селска чест “. В представлението бяха включени три подиуми от нея. Първата бе показана по новаторски метод, посредством баснословен балет, който споделя съвсем цялото либрето, метод, който се случва за първи път. След това публиката бе пренесена в страстта на забавна импресия върху интермецото на „ Селска чест “, станало всеобщо известно от поредицата „ Кръстникът “. В страстта на любовта, феновете в Арена Армеец бяха преведени от разказвача Кенуърд Хил, който с изключение на свързващ обособените съставни елементи на Opera D`amore разкри забавни обстоятелства за всяка от ариите. Музикалното странствуване продължи с прелестния дует на Сантуци с Тори, където по трогателен метод Марко Берти и Мария Гулегина трогнаха публиката. Съвсем естествено трагичната страна на любовта в първата част на спектакъла бе интерпретирана от историята на Кармен, разкриваща комплицирания спор сред любовта и свободата, най-интересната част в операта на Жорж Бизе, съгласно създателя Асара. „ Изненадата е в метода, по който се интерпретира края на Кармен на този свят, обвързван с огромна част от образните резултати. Така завършва първата част от спектакъла. “ – показа самият той, минути преди грандиозната премиера.

Във втората част публиката се наслаждения на всички лица на любовта, запечатани в творчеството на великите майстори на оперното изкуство. На какво е подготвена любовта, любовта към дъщерята, любовта към обичания, както и споровете и мощните моменти в любовта кулминираха в квартет от „ Риголето “, прочут в целия свят, даже на слушателите, които не са фенове на операта.

Оперното странствуване в зала Арена Армеец, под диригентската палка на Давид Хименес, продължи с композитора на любовта Пучини и неговата „ Тоска “. Марко Берти и Мария Гулегина в дует от първо деяние трогнаха публиката. „ Определям сцената като иконостас. А натурален фон на тази сцена е Голямата катедрала във Верона. Естествен свършек на това деяние е молитвата на Тоска пред лицето на врага. Цялата песен е една молитва. “ – добавя Асара. Любовното странствуване продължи с Пучини и „ Бохеми “ - творбата, което опустошава неговата душа, до момента в който го написа. Различни свидетелства, по думите на Асара сочат, че „ Бохеми “ отразява персоналния живот на Пучини по време на студентските му години, където се сприятелява с Маскани.

Именно животът в Миланската консерватория разказва композитора в емблематичния оперен роман, а до момента в който композирал негови комшии се събирали да слушат музиката му. Завършвайки операта, разчувстван от гибелта на героинята си Мими, композиторът ридаел с часове, стана ясно от думите на разказвача в Opera D`amore. Историческата премиера приключи с огромната обич, отпразнувана с наздравицата от „ Травиата “ на Джузепе Верди, което имаше за цел да остави у публиката лекотата на чувството да даваш и получаваш обич. Веднага по-късно на сцената се качи международно известният тенор Хосе Карерас, който подвигна феновете на крайници, изпълнявайки няколко арии от емблематични оперни творби, едно от които във вълунващ дует с неговата фаворитка Илина Михайлова. След международната си премиера в София Opera D`amore продължава приказката на любовта в Дубай, Москва и Европа.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР