Многодетните семейства по-рядко боледуват от ракМногодетните семейства са по-малко предразположени

...
Многодетните семейства по-рядко боледуват от ракМногодетните семейства са по-малко предразположени
Коментари Харесай

Многодетните семейства по-рядко боледуват от рак

Многодетните фамилии по-рядко боледуват от рак
Многодетните фамилии са по-малко предразположени към онкологични болести. Това обявиха учените от здравното учебно заведение в Аделаида и Цюрихския университет.

Експертите настояват, че в едно огромно семейство хората са по-малко склонни да се разболяват от избрани типове онкологични болести. Сред децата и родителите, както и други родственици, живеещи в огромно семейство, е записана по-ниска периодичност на заболяване от рак на пикочния мехур, белия дроб, мозъка, стомаха, яйчниците и меланома.

"Данните от проучването демонстрират, че защитният резултат от размера на фамилията върху появяването на рак визира повече мъжете, в сравнение с жените", се споделя в отчета на специалистите.

Според тях "защитният ефект" е присъщ за доста типове ракови болести, които не са свързани с репродуктивната функционалност. В същото време, както споделят учените, колкото по-малко е фамилията, толкоз по-голям е рискът от рак.

"Тези взаимоотношения зависят от възрастта, равнището на приходите и урбанизацията", съобщи проф. Масиеж Хенеберг.

Авторите на проучването допускат, че в някои случаи фамилният живот провокира стрес, само че основава специфична прочувствена среда. Това има позитивен резултат върху устойчивостта към всяко заболяване. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР