Много заводи в Германия ще трябва да намалят производството или

...
Много заводи в Германия ще трябва да намалят производството или
Коментари Харесай

Сушата - Бавният убиец на германската икономика

Много фабрики в Германия ще би трябвало да понижат производството или даже да спрат работа поради сушата, която провокира рекордно намаляване на равнището на рек Рейн, предизвести Федерацията на немската промишленост - BDI, представена от Асошиейтес прес. Ниското равнище на реката пречи на естественото превозване на артикули, показват специалистите.

Нивото на Рейн край Емерих, покрай границата с Нидерландия, спадна с нови 4 сантиметра и въпреки и към момента дълбочината на реката по трасето за корабоплаване да е към 2 метра рисковете непрекъснато порастват.

"Продължаващата суша и ниското речно ниво заплашва сигурността на доставките за индустрията ", споделя Холгер Льош, заместник-директор на BDI. По думите му прехвърлянето на товари от кораби на камиони и влакове не е допустимо заради стеснен потенциал и липса на водачи.

"Въпрос на време е предприятия от химическата и стоманодобивната индустрия да спрат работа, а строителни материали и петролни артикули да не могат да доближат дестонациите си ", уточни Льош и добави, че енергийните доставки са под въпрос, защото корабите, натоварени с въглища и петролни артикули, все по-трудно прават по Рейн.

Льош прикани немските управляващи да вземат превантивни ограничения, защото прогнозите сочат, че в бъдеще сушите като през това лято евентуално ще стават все по-сериозни и чести.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР