Много вероятно е да сме чували препоръката на Световната здравна

...
Много вероятно е да сме чували препоръката на Световната здравна
Коментари Харесай

Кога половин час тренровка на ден е недостатъчна

Много евентуално е да сме чували рекомендацията на Световната здравна организация, съгласно която се нуждаем от 30 минути физическа интензивност дневно, с цел да бъдем здрави. Звучи елементарно постижимо, само че последните данни са, че може би не е задоволително. Или най-малко не за всички.

Ново проучване, ръководено от учени от Glasgow Caledonian University, открива, че прекалено дългото седене може да обезврежда изгодите от спортуването.

Четиригодишно изследване, оповестено в British Journal of Sports Medicine, проучва данни от шест предходни, в които са включени общо 130 хиляди души. И главният извод е, че би трябвало да има индивидуален метод към физическата активност, нейното място в живота ни и изгодите, които извличаме от нея.
 Снимка 532484
 

Изследването преглежда по какъв начин разнообразни комбинации от физически действия (например бягане и домакинска работа) въздействат на продължителността на живота. Установено е, че 30-те минути извършения дневно понижават риска от ранна смъртност с до 80% при тези, които прекарват в седнало състояние не повече от седем часа дневно.

При тези, които седят по 11-12 часа обаче, този резултат не се следи. Учените са единомислещи, че най-хубавата композиция от действия за понижаване на възможностите за ранна гибел с 30% е да се правят три минути умерени до интензивни извършения или 12 минути лека физическа активност за всеки час от деня, прекаран в седнало състояние, предава .

Това най-голямо по рода си проучване ни дава съвършения " коктейл " за по-дълъг и пълностоен живот - колкото се може повече придвижване и здрав сън. Разбира се, няма по какъв начин да не седнем през целия ден, но всеки час би трябвало да бъде вярно обезщетен. И би трябвало да намерим най-правилния метод по отношение на своя метод на живот, с цел да се трансформира придвижването в съществена и неразделна част от него.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР