Много сръбски технологични компании заедно с техните партньори установяват част

...
Много сръбски технологични компании заедно с техните партньори установяват част
Коментари Харесай

Сръбски компании местят производството си в Китай

Много сръбски софтуерни компании дружно с техните сътрудници откриват част от производството си в Китай. И това се оказва " доста добър търговски ход ".

Китайските компании ще поддържат сръбските компании, когато цифровизират част от производството си или напълно преминат към " промишленост 4.0, цифровизация ", показва Михайло Весович, консултант на президента на Сръбската комерсиална камара.

" Китайските компании към този момент участват в огромни планове. Huawei участва и в Сърбия и доста други софтуерни компании работят с локални компании ", споделя Весович по време на конгрес, отдаден на развиването на самодейността " Един пояс, веднъж " на Балканите.

Става дума за нови технологии, които се създават в Сърбия и които дружно с огромни китайски компании могат да бъдат пуснати за всеобщо произвеждане в Китай.

" Китай към този момент не е сателит, както беше преди 10 години, а в този момент е един от водачите в софтуерното развиване, и в този развой на цифровизация е значим състезател ", показва специалистът, представен от B92.

Запитан дали Технологичният парк в Белград, който ще бъде построен в съдействие с Китай, ще се конкурира със съществуващия Научно-технологичен парк, Весович дава отговор, че тази инвестиция ще бъде единствено спомагателна опция за основаване на сполучливи компании, които ще бъдат носители на нови технологии за развиване.

" Китайците знаят, че съдействието сред науката, младите компании, младите учени и предприемачите ще донесе добър резултат ", изяснява той.

Големите компании търсят стартъпи, които ще развиват нови технологии в бъдеще. " Възможно е през днешния ден да бъде основана нова компания, която да унищожи някоя огромна, съществуваща от 100 години и считана за неразрушима ", твърди Весович.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР