Много скорошни проучвания показват, че консумирането на газирани напитки всеки

...
Много скорошни проучвания показват, че консумирането на газирани напитки всеки
Коментари Харесай

Вижте как вредите на организма си, ако пиете Кока-Кола всеки ден

Много скорошни изследвания демонстрират, че консумирането на газирани питиета всеки ден нанася вреди на нашия организъм, без даже да го виждаме. Представяме ви най-убедителните аргументи да се въздържате от всекидневно пиянство на Кока-Кола.

Недостиг на витамини

Фосфорната киселина, съдържаща се в кока-колата, дружно с кофеина, който има диуретичен резултат, стартира да измива питателните субстанции и витамините от тялото ви 60 минути откакто сте изпили напитката. Представете си, че това се случва всеки ден. Така се стига до дефицит на витамини.

Увреждане на зъбите

Високата киселинност и захарните съставки на Кока-Кола предизвикват кариеси. Ако добавите и ниските равнища на калций заради дефицита на витамини, зъбите ви могат да стартират да гният от вътрешната страна и извън.
свързани новини12977на 24.06.2021
Тревожност

Заедно с неналичието на сън, тревогата е непряк резултат от потреблението на кофеин. Всяко кенче съдържа същото количество кофеин като чаша мощно кафе. Освен това е потвърдено, че провокира мощно пристрастяване, тъй че откакто решите да намалите дозата си, може да изпитате главоболие, нервност, отмалялост или даже меланхолия.

Затлъстяване

Когато приказваме за ненужно тегло, не става въпрос толкоз за това по какъв начин изглеждате, а повече за това по какъв начин се чувствате. Излишното тегло не е проблем единствено по себе си, само че усилва натиска върху имунната и сърдечно-съдовата система, както и върху ставите и костите, които към този момент са отслабени от неналичието на калций.

Кожни проблеми

Пиенето на кола всеки ден има същото влияние върху кожата ви като пушенето. Консумацията на газирани питиета има инфекциозен резултат върху организма заради високите равнища на захар. Той дехидратира кожата, наблягайки появяването на фини линии и бръчки. Ускорява стареенето на кожата, като я прави увиснала и матова. Той също по този начин предизвиква екзема или доста суха, сърбяща, възпалена кожа и акне.

Проблеми със сърцето и кръвта

Повишеното равнище на неприятния холестерол усилва възможностите за сърдечен удар. Само едно кенче кола дневно може да аргументи високо кръвно налягане. А дамите, които употребяват тези количества от захарната напитка, са по-склонни да развият диабет вид 2.

Риск от ракови болести

Не споделяме, че ще получите рак, в случай че пиете кола всеки ден. Но заради съществуването на бензолови молекули в Кока-Кола и нейната пластмасова опаковка, лекарите предлагат да се придържате към едно кенче кола седмично, с цел да намалите риска от рак.

Бъбречна непълнота

Ако смятате, че изборът на диетичната версия на колата е по-безопасен, тогава сме на път да ви разочароваме. Тези питиета съдържат изкуствени подсладители, които са прекомерно нездравословни за бъбреците ви, написа " Жените.бг ".
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР