Много шофьори предпочитат всесезонни гуми, за да избегнат закупуването на

...
Много шофьори предпочитат всесезонни гуми, за да избегнат закупуването на
Коментари Харесай

Често срещано е погрешно мнение за електрическите автомобили – в действителност гумите им издържат по-дълго време

Много водачи избират всесезонни гуми, с цел да избегнат закупуването на втори комплект гуми и джанти. Въпреки това е нужно да не забравяте, че зимните гуми дават най-хубаво сцепление при зимни условия. Противно на това, което доста хора мислят, водачите на електрически коли не е нужно да се безпокоят за бързо изхабяване на гумите. Гумите на електрическите коли постоянно се износват по-бавно в сравнение с при колите с мотори с вътрешно горене.
Обикновено електрическите коли имат висока мощ и тежат повече от колите с ДВГ. Това задава характерни условия за техните гуми. Безопасността на придвижване e несъмнено най-важният фактор. Когато купувате зимни гуми за електромобил, е нужно да вземете решението си главно на база изискванията на шофиране.
Когато избирате гуми за хибрид или електромобил, трите най-важни критерия нормално са сигурност, противодействие при търкаляне и ниско равнище на звук. Ниското противодействие при търкаляне удължава пробега на автомобила. Електрическите коли са тихи, по тази причина съпротивлението при търкаляне е въпроси и на комфорт.

Когато купуват гуми, водачите също би трябвало да решат дали зимните или всесезонните са по-удачният избор.
 „ Ако ползвате автомобила си доста през зимата и шофирате върху зле поддържани пътища, предлагам ви да закупите комплект зимни гуми. Това е инвестиция в сигурността, която си коства да бъде направена. Дизайнът и направата на обичайните всесезонни гуми е повече в интерес на характерностите нужни през лятото, което ги прави слаби във връзка с сцеплението през зимата. Въпреки това, всесезонните гуми не са на равнището и на летните гуми. “, споделя Мико Лиукула , управител „ Развитие “ в Nokian Tyres.
Шофирането за цяла зима махна по-малко от 1мм от гумите
Мениджърът „ Развитие “ в Nokian Tyres Мико Лиукула желае да подчертае, че едно постоянно срещано неправилно разбиране обвързвано с гумите на електрическите коли не е правилно. Въпреки че електрическите коли имат доста мощ и висок въртящ миг, те не са изключително взискателни към гумите – по-скоро противоположното е правилно.

„ Гумите на един съвременен електрически автомобил се износват доста по-бавно в сравнение с гумите за обичайните коли с мотори с вътрешно горене. Това се дължи на положителния надзор на сцеплението. Асистиращите системи за лидера понижават поднасянето като употребяват бързото контролиране на мощността на електрическите мотори. Системата е доста по-бърза в сравнение с при ДВГ колите, където системите са основани на спирачките и ограничение на оборотите на мотора. “, споделя Лиукула.
„ В моята Тесла, изминах над 12,000 километра предходната зима, което лиши по-малко от милиметър от гумите. “, изяснява той.
Nokian Tyres употребява няколко разнообразни електрическия автомобил в своите проби на гуми, което дава на компанията положително знание по отношение на използването на гумите при разнообразни модели. В допълнение, гумите на компанията са тествани върху електрически таксита, да вземем за пример.

„ С неспокойствие чакаме новият ни тестови център в Испания да бъде приключен идната година. Вече имаме най-големият и най-хубавият зимен тестови център в цялата промишленост, а скоро и летните ни уреди за тестване ще бъдат по-добри от тези на останалите. “
Въртенето на гуми един път през зимата е потребно
Продуктовият управител на Nokian Tyres за Европа, Мартин Дражик , ни поучава да следим износването на гумите и да следим за налягането през зимата. Това удължава експлоатационния живот на вашите гуми.
 „ Ако колата ви не е със задвижване и на четирите колела, е нужно да следите за разликите в износването на движещите колела и свободно въртящите се. Полезно предписание, което можете да прилагате е да въртите гумите когато разликата в дълбочината на протектора надвиши два милиметра. Напълно задоволително е да вършиме това един път всеки зимен сезон. “

Продуктите на Nokian Tyres разполагат с Индикатор за безвредно шофиране (Driving Safety Indicator, DSI), по който можете бързо и елементарно да ревизирате оставащата дълбочина на протектора. Цифрите на знака демонстрират оставащата дълбочина. Цифрите ще изчезнат, една по една, до момента в който гумата се износва. Ако видите друга цифра на предните и задните гуми значи е нужно да промените местата им.
Факти: Следете за това когато избирате зимни гуми за електрическия си автомобил
- Безопасност: най-важно е да вземете поради вашата среда на шофиране и да изберете подобаващи за нея гуми.
- Ниско противодействие при търкаляне: колкото по-ниско е съпротивлението при търкаляне, толкоз по-дълъг пробег ще имате.
- По-малко звук: като избирете по-тихи гуми за тихия си електромобил ще имате по-високо равнище на комфорт.
- Зимни или всесезонни гуми: зимните гуми дават по-добро сцепление в зимни условия.
За Nokian Tyres
Nokian Tyres създава и създава първокласни гуми за хората, които ценят сигурността и устойчивостта. Вдъхновени от нашето скандинавско завещание, ние сътворяваме новаторски артикули за леки коли, камиони и тежки машини, които ви дават успокоение при всевъзможни условия на шофиране. Нашата верига Vianor обезпечава сервизни услуги за гуми и коли. През 2018 година чистите продажби на компанията възлизат на 1,6 милиарда евро, а работните места – на към 4 800. Nokian Tyres е в листата на Nasdaq Хелзинки. За спомагателна информация: www.nokiantyres.com
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР