Много се говори ДДС нулево върху хляб, в най-оптимистичния сценарий

...
Много се говори ДДС нулево върху хляб, в най-оптимистичния сценарий
Коментари Харесай

Икономистът Л. Богданов: Правителството мина в защитен режим на реагиране на кризи

Много се приказва Данък добавена стойност нулево върху самун, в най-оптимистичния сюжет това ще спести по 2,50 лв. на човек, и то на бедните хора, които се хранят с доста самун. Тези, които не се хранят с толкоз доста самун, евентуално даже и това няма да усетят. Също доста се приказва за стотинките за горивата. Това отново е такава отбранителна защитна мярка, малко нещо да компенсираш и хората да се усещат, може би психически по-добре.

Това сподели икономистът Лъчезар Богданов пред Българска национална телевизия.

Няма обаче отговор на по-голямата картина. Ние към момента имаме една растяща стопанска система, към момента промишлеността се оправя добре, износът се оправя добре. Туризмът също се оправя добре и е учудващо може би за някои, само че доста добър зимен сезон и пролетен сезон. Дано това да продължи, само че в действителност там би трябвало да бъдат фокусирани напъните, тъй като вложенията в частния бранш, разширение на заетостта в частния бранш и ктивизирането на активността на стопанството и адаптирането му към новите условия, ще дадат една по-широка рамка за нарастване на приходите.

Относно отстъпките за бензина - при 50 или 100 литра - 12,50 лв., да не изпускаме дебата. Средната заплата от 1700 лв. да стане 2700 лв. след две години, този резултат ще е доста по-голям за покупателната мощ и качеството на живота на българското домакинство, в сравнение с от това дали ще спестим 15 или 18 лв. от гориво, добави Лъчезар Богданов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР