Много родилни отделения в Англия вече работят с намален капацитет

...
Много родилни отделения в Англия вече работят с намален капацитет
Коментари Харесай

Криза за акушерки в Англия, напускат, защото не искат да се ваксинират

Много родилни отделения в Англия към този момент работят с понижен потенциал или са пред закриване заради овакантяване на близо 2000 акушерки, осведоми The Guardian.

Ръководители на лечебни заведения към този момент показват съществени терзания от предстоящото внезапно понижаване на медицинските услуги и грижите за бременни дами и родилки от 1 април - крайният период, в който медиците на първа линия би трябвало де вземат решение - или да се имунизират, или да изгубят работата си. Прогнозите са, че така акушерките, които дружно с медицинските сестри са скептично настроени към имунизациите, огромна част от тях ще предпочетат да не се имунизират и затова ще изоставен.

Болниците в страната работят с понижен потенциал за акушерски личен състав, общият недостиг към този момент доближава равнище от 2500 акушерки по-малко от нужната численост, с цел да се обезпечи за всяка бременна жена наложеният стандарт на грижи.

Има опасения, че бъдещите майки няма да могат да родят в болничното заведение в обитаемото място, в което живеят. Също по този начин става все по-вероятно да бъдат отказвани характерни услуги като домашно раждане или раждане под вода.

Очаква се някои дами да родят детето си благодарение на доктор, а не на акушерка, или да бъдат подпомагани по време на раждането от акушерка, която по едно и също време се грижи за друга раждаща жена. Не се изключва и опцията дулите да станат по-търсени за помощ при раждане.

До 12,5% от всички акушерки в Лондон може да изгубят работата си заради решението си да не се имунизират, считат специалисти.

Медицинските кралски колежи, представляващи акушерки, медицински сестри и общопрактикуващи лекари, приканиха министрите да отсрочат датата.

Според настоящите правила на NHS дамите могат да избират къде да родят - вкъщи, в поделение, водено от акушерка, или в родилно поделение в болница. В „ Насоките за майчинство “ на службата се показва, че дамите би трябвало да имат поддръжката на една акушерка с тях от самото начало на раждането. Това обаче може и да не се случи, в случай че огромна част от акушерките на Острова не престават да бъдат упорити в решението си да не се имунизират.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР