Много работа по парковата среда планира кметът на район "Централен"

Много работа по парковата среда планира кметът на район "Централен" ...

Кметът на Централен готви специални грижи за зелената среда в района.

Много работа по парковата среда планира кметът на район "Централен" тази година, предаде репортер на Plovdiv24.bg. За читателите ни Георги Стаменов описа основните си планове. 
На първо място - твърдо заложено като задача е възстановяване на парк "Бунарджика" от върха до бул. "Руски". 
През годината в пълния му вид трябва да се реализира нов парк на бул. "Княгиня Мария Луиза" и бул. "Източен". Мястото бе основно почистено и подготвено през миналата година, изпълнението предстои. Очакванията са новият парк да се свържи естествено с зелените площи в съседство. 
Отделно целият булевард "Мария Луиза" е включен в Интегрирания план за въздействие и ще бъдат отремонтирани основно тротоарите и парковата среда. 
"Определили сме и парк "Парашутна кула". Мястото се нуждае от цялостна реконструкция и осветление. Дълго време беше в нашия фокус, но изчаквахме покрай реконструкцията на бул. "Васил Априлов". Така цялата зона ще придобие прекрасен вид", похвали се Стаменов. Отделно - при възможност, от районната администрация ще опитат да преасфалтират изцяло ул. "Захари Стоянов", за да отпадне необходимостта да я кърпят по няколко пъти в годината. 
Друга добра новина е, че районното кметство има съгласуван С НИНКН проект за Дондуковата градина (първата градска градина на Пловдив). 
"Очакваме той да бъде върнат в Пловдив, след което ще преценим имаме ли възможност да започнем реконструкцията и там в рамките на тази година, защото сумата за този проект е сериозна - общо около 3 000 000 лева", поясни Стаменов. Оптимистичните очаквания все пак са в рамките на 2018 година - 2019 година да има завършен парк. 

Източник: plovdiv24.bg