Много работа по парковата среда планира кметът на район "Централен"

...
Много работа по парковата среда планира кметът на район "Централен"
Коментари Харесай

Кметът на Централен готви специални грижи за зелената среда в района

Много работа по парковата среда възнамерява кметът на регион "Централен " тази година, съобщи репортер на Plovdiv24.bg.  За читателите ни Георги Стаменов разказа главните си проекти. 
На първо място - твърдо заложено като задача е възобновяване на парк "Бунарджика " от върха до бул. "Руски ". 
През годината в цялостния му тип би трябвало да се осъществя нов парк на бул. "Княгиня Мария Луиза " и бул. "Източен ". Мястото бе главно почистено и квалифицирано през предходната година, осъществяването следва. Очакванията са новият парк да се свържи естествено с зелените площи в съседство. 
Отделно целият бул. "Мария Луиза " е включен в Интегрирания проект за влияние и ще бъдат отремонтирани основно тротоарите и парковата среда. 
"Определили сме и парк "Парашутна кула ". Мястото се нуждае от цялостна реорганизация и осветяване. Дълго време беше в нашия фокус, само че изчаквахме около реконструкцията на бул. "Васил Априлов ". Така цялата зона ще придобие прелестен тип ", похвали се Стаменов. Отделно - при опция, от районната администрация ще опитат да преасфалтират напълно ул. "Захари Стоянов ", с цел да отпадне нуждата да я кърпят по няколко пъти в годината. 
Друга добра вест е, че районното кметство има координиран С НИНКН план за Дондуковата градина (първата градска градина на Пловдив). 
"Очакваме той да бъде върнат в Пловдив, след което ще преценим имаме ли опция да стартираме реконструкцията и там в границите на тази година, тъй като сумата за този проект е сериозна - общо към 3 000 000 лв. ", разясни Стаменов. Оптимистичните упования въпреки всичко са в границите на 2018 година - 2019 година да има приключен парк. 
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР