Много пъти сме писали за негативните последици от стреса върху

...
Много пъти сме писали за негативните последици от стреса върху
Коментари Харесай

6 начина да превърнете стреса в мотивация

Много пъти сме писали за отрицателните последствия от напрежението върху физическото и психическото положение. Те са безспорни, само че в това време стресът (в дребни количества) може да бъде и потребен. Просто човек би трябвало да умее да го трансформира в мотиватор, написа Inc.com. Ето по какъв начин може да стане това:

1. Възползвайте се от възприятието за неотложност

Когато сте уплашени, имате възприятието, че всяка задача е неотложна и че закъснявате с нейното осъществяване. Това ви оказва помощ да виждате вашите отговорности и отговорности доста по-ясно и да се фокусирате по-добре. Стреса може да ви принуди да работите по-усилено и по-ефективно. Когато мислим, че светът към нас гори, имаме повече сила, с цел да се оправим с нещата по-бързо.

2. Слушайте тялото си и се учете от компликациите

Когато сте най-напрегнати, направете крачка обратно, с цел да анализирате обстановката. Именно в моментите, когато действаме на лимита на нашите качества, научаваме за себе си неща, които в никакъв случай не бихме осъзнали при естествени условия.

По този метод може да разберете кои са нещата, които ви основават стрес и тъй като те ви въздействат по този метод. В тези извънредно напрегнати обстановки нашите тела и мозъци могат да ни кажат доста неща. Вслушайте с в тях и ще разберете по какъв начин да продължите напред, по-силен от преди.

3. Използвайте напрежението като причина, която да ви върне във фитнеса

Упражненията ни карат да се усещаме по-добре и ни оказват помощ да водим по-здравословен живот. Тренировките може да успокоят мозъка ви и да ви накарат да се чувствате по-добре в сложни обстановки. Въпреки че в най-напрегнатите моменти мислим, че нямаме времето или желанието да упражняваме, няколко къси извършения са задоволителни, с цел да подобрят вашето изцяло положение.

4. Приемете сложната обстановката като предизвикателство

Гледайте на всичко, което би трябвало да извършите, като на предизвикателство. Един ден ще погледнете обратно към този тежък интервал и ще си припомните метода, по който сте се справили с него. Понякога животът е сложен и осъзнаването на този факт може да ви помогне да преодолеете трудностите, пред които се изправяте.

5. Концентрирайте се върху по-голямата картина

Когато създадем крачка обратно и погледнем по-голямата картина, разбираме, че нещата не са толкоз страшни, колкото сме си мислили. Кое е най-лошото нещо, което може да се случи?

Много постоянно одобряваме прекомерно съществено неща, които в последна сметка не са толкоз значими. Именно затова отстъпването обратно и обективното разглеждане на обстановката може да промени нашата позиция за проблемите, пред които сме изправени.

6. Стресът като катализатор за деяние

Винаги е по-добре да извършите нещо, в сравнение с да чакате казусът да се позволи от единствено себе си. Впрегнете всичкото насъбрано напрежение, с цел да се изправите на крайници и да започнете работа по коригирането на неприятната обстановката.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР