Много от собствениците на сезонни хотели във Варна са назначили

...
Много от собствениците на сезонни хотели във Варна са назначили
Коментари Харесай

Хотелиери назначават персонал още от март, за да избегна глада за кадри

Много от притежателите на сезонни хотели във Варна са назначили личния състав си още през март, с цел да избегнат глада за фрагменти, който настъпва след средата на април.
Това разяснява ръководителят на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите в морския град, Павлин Косев. Според експерта, търсенето на фрагменти е огледален облик на търсенето на туристи.
„ Ако мениджмънтът, на който и да е хотел няма идея, няма маркетингов проект за търсене на посетители, базата ще остане празна. Абсолютно същото е и с личния състав. Трябва да има стаф-план, би трябвало да е разпределено наемането на личния състав, по отношение на сезона “, изясни Косев пред " Монитор ".
Специалистът сподели още, че има пикови моменти на свръхтърсене на работна ръка и свободните фрагменти внезапно свършват. Тогава доста хотелиери търсят способи по какъв начин да балансират, с цел да излязат от тази дупка.
„ Има един интервал от време, което стартира от средата на април и продължава до към юли месец. Тези месеци са доста сериозни и личен състав към този момент няма. Много от хотелите стартират да вършат изявленията, да търсят и да си сглобяват екипа за лятото още от Нова година, от януари. Февруари е доста деен месец, в който се вършат изявленията, търси се личен състав, организират се образования, а от март към този момент определените се назначават “, разяснява още Павлин Косев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР