Много от най-богатите хора на планетата споделят убеждението, че когато

...
Много от най-богатите хора на планетата споделят убеждението, че когато
Коментари Харесай

Вижте световноизвестните богаташи, които лишават децата си от наследство

Много от най-богатите хора на планетата споделят убеждението, че когато парите са самоцел, те в никакъв случай не идват. Бизнесът е въпрос на добър мениджмънт, брилянтни хрумвания, отдаденост, поредност и перфекционизъм. Едва по-късно идва и положението. Когато разполагаш с повече пари от 99% от хората на планетата, ти гледаш на благосъстоянието с друго око, друго от това на нямащия. Няма нищо необичайно в това, че огромна част от милионерите и милиардерите на планетата водят много непретенциозен, минималистичен метод на живот, не всеки път живеят в най-големите къщи и надалеч не всеки път се возят в най-лъскавите коли, нито пък залагат на визия, която да крещи " аз съм доста богат ".

Голяма част от тези хора са потвърдени филантропи, които подаряват по-голямата част от положението си за щедрост. И без това толкоз доста пари няма действително защо друго да послужат на един единствен човек и на фамилията му.

А като споменахме фамилията - вижте в галерията кои от най-богатите хора избраха да не завещават голямото си положение на своите деца и с какви причини взеха това решение.



През 2006 година именитият американки вложител и предприемач Уорън Бъфет разгласи, че подарява 99% от положението си за щедрост. " Не съм огромен последовател на благосъстоянието по завещание, изключително имайки поради, че 6 милиарда хора по света са по-бедни от нас " - споделя милиардерът.



Джордж Лукас сигурно е продуцент, режисьор и сценарист от най-високо равнище, а положението му от дълго време е надминало милионите и е достигнало до още по-внушителни числа. Лукас има 4 деца, които няма да наследят и стотинка от положението му, тъй като след гибелта му то ще отиде за щедрост.



Марк Зукърбърг е споделял нееднократно, че през живота си има намерение да подари по-голямата част от парите си за благородни дела, което автоматизирано значи, че децата му няма да могат да се възползват изцяло от голямото му положение. Основателят на Фейсбук е изтъкнат човеколюбец и непрестанно поддържа значими за хората и планетата начинания.



Стинг по време на кариерата си дотук е съумял да натрупа към 300 милиона $. Той има 6 деца, само че нито едно от тях не е включено в наследството му. Големият музикант споделя, че все още те се оправят в живота повече от отлично, без да разчитат на финансовата му поддръжка и това ще се резервира и в бъдеще, когато го няма.



Елтън Джон, който към този момент е на 70 години, е горделив родител на две деца, които отглежда дружно с половинката си Дейвид Фърниш. Легендата споделя, че не желае те да израснат със сребърна лъжица в устата, ето за какво те няма да наследят положението му, защото счита, че би унищожил живота им като ги залива с пари наготово. Споделя, че избира да си изкарат парите сами.



Един от най-богатите хора на планетата Бил Гейтс не е изключил изцяло децата си от наследството си. Ще даде на всяко едно от тях по 10 милиона $, което за елементарен човек може да звучи като голяма сума, само че на фона на положението на Гейтс надалеч не е. Останалата част от благосъстоянието му са планувани за щедрост след гибелта му.



Американският предприемач, създател и политик Майкъл Блумбърг е десетият най-богат човек на планетата със положение над 50 милиарда $. Той също е прочут човеколюбец и взе участие в голям брой дела в интерес на нуждаещи се. Ето какво споделя във връзка с проектите да подари голяма част от наследството си за положителни начинания: " Ако искаш да направиш нещо за децата си, да им покажеш какъв брой ги обичаш, най-добре е да подкрепиш организации, които ще създадат света по-добро място за живеене за тях и техните деца ".



Звездата на кулинарния подиум Гордън Рамзи споделя следното за решението си да не завещае парите си на своите деца: " Със сигурност парите не отиват при тях и в това няма нищо неприятно, концепцията е да не ги опропастя по този начин " - споделя строгият, само че обективен баща.



Популярният ефирен продуцент Саймън Кауъл знае какво е да се бориш по пътя към триумфа. Саймън желае сина му също да се оправя самичък в живота си и е твърдо решен да подари всичките си пари за щедрост след гибелта си.



Джеки Чан има наследник и щерка, които също няма да се възползват от благосъстоянието на татко си. Синът на известния артист към този момент е тръгнал по неговите стъпки, изявява се и като артист, което прави Чан още по-уверен в решението си по отношение на наследството.

Източник: webcafe.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР