Много от хората имат много лош опит, за съжаление. Ние

...
Много от хората имат много лош опит, за съжаление. Ние
Коментари Харесай

Българка в Израел: Няма по-парализиращ звук от сирената, а е на всеки час

" Много от хората имат доста неприятен опит, за жалост. Ние сме готови за тази обстановка. Много е стресиращо, само че за доста хора това към този момент е рутина. При предходните бомбадировки се опасявах от самото начало, две седмици безусловно треперех от боязън. Сега просто си отивам в бомбоубежището и изчаквам да завърши всичко ", описа пред българката Рая Паунова - очевидец от първо лице на ескалацията на спора сред Израел и Газа.
Още по тематиката
Няколко дни след подновяването на военните дейности в линията Газа и бомбардировките над Израел, напрежението продължава да пораства. Палестинското ислямистко придвижване Хамас удостовери гибелта на свои висши командири при израелски въздушни удари, в това число на командващия военното крило на организацията в линията Газа - Басем Иса.

Хората, живеещи в района, обаче са изплашени и разказват обстановката като една от най-ужасяващите страсти, които можеш да преживееш.

90 секунди. Толкова са нужни на една ракета да стигне от Южен Израел до Тел Авив. Толкова е и оптималното време, което Рая прекарва в бомбоубежището. Според нея обаче това време не е толкоз малко. В южната част на страната хората имат сред 10-15 секунди, с цел да намерят несъмнено място. Последната нощ сирени и сигнали за паника в израелския град са се чували на всеки час.

" Много е стресиращо. Мисля, че няма по-парализиращ тон от този на сирената. Ако нямаш бомбоубежище у дома, това значи, че би трябвало да отидеш в публично или да се скриеш в мазето. И това на всеки час. Не можеш нито да се изкъпеш, нито да сготвиш. В момента, в който отнякъде изстрелят ракети към Тел Авив, се пускат сирените. Армията ги засича незабавно ", описа Рая.

Директните удари на ракети в здания са необичайност, с помощта на стоманен купол, който защищава града и има 90% успеваемост при прихващането на ракетите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР