Много ми е неприятно, когато ако ще и Исус  Христос

Много ми е неприятно, когато ако ще и Исус  Христос ...

Зайкова: И Христос да бяхме предложили за министър, пак щяха да му намери кусури

"Много ми е неприятно, когато ако ще и Исус  Христос да бяхме предложили за министър, пак щяха да му намери кусури“. Това заяви любимката на народа Мика Зайкова, депутат от "Има такъв народ“ и доайен на парламента в интервю за "Лице в лице“.

"Оптимист съм все пак, че ще получим подкрепа за кабинета", каза Зайкова, а като основание за своя оптимизъм посочи някой от жалоните в своето изказване при откриването на 46-ото Народно събрание - хората искат промяна и вече са уморени от избори, което са показали със своите гласове на вота, така че трябва политиците да се съобразят с тях.

"Харесвам служебните министри, но те не искат да се съобразяват с парламента"

Няма разрив между служебното правителство и "Има такъв народ", категорична е Зайкова. Партията се е отказала от идеята да кани служебни министри, защото искат по-голяма свобода на действие, но не те ще носят политическата отговорност.

"Статутът на служебното и редовното правителство е различен. При президента има повече свобода. При редовен кабинет трябва да се съобразяваш с приоритетите, които са договорили партиите", каза Зайкова.

Източник: varna24.bg