Много котки се чувстват неспокойни с непознати или дори с

...
Много котки се чувстват неспокойни с непознати или дори с
Коментари Харесай

Котката ми е агресивна към гостите, как да реагирам?

Много котки се усещат неспокойни с непознати или даже с съответни непознати, когато са личния си дом. Агресията при котките е главно поведенческо разстройство, което е индикация за по-дълбок проблем.

Агресивното държание се следи при котки от всякаква порода, възраст, размер и пол. Тя се стимулира от разнообразни фактори. Домашния любим може да се опасява от непознати по разнообразни аргументи, в това число, че не ги познава от ранна възраст. Недобрата социализация може да стане причина писаната да се опасява от хора когато порасне.

Най-често мъркащият домакински любим ненавижда гостите, тъй като няма табиет от детството си към това събитие - посрещането на посетители. Освен това появяването им нормално е съпроводена от други събития, които плашат котето - блъскане или позвъняване, мощен диалект или смях, пренасяне на предмети. Така може котката да агресира.

Има и срамежливи котки, сходно на хората, които са по-резервирани като характер. Според изследвания котета, родени от по-тревожни татковци, наследяват този характер.

Как да постъпят стопаните, в случай че котката се държи нападателно към гостите?

Нужно е да се приготви подобаваща атмосфера за домашния любим. Това би трябвало да бъде пространство, където котето се усеща в сигурност, с място за отмора, тоалетна и всичко належащо, в случай че гостите идват за по-дълго. Ако получи специфична премия или интерактивна игра, домашният питомец ще се разсее и по този начин напрежението ще спадне.

 Агресивна котка

За да свикне с компанията на непознати, добре е писаната да отиграе този миг с квалифициран човек, който ще съставлява клиент, който се държи на безвредно разстояние от нея, а тя би трябвало да получи премия, в случай че бъде тиха и спокойна в негово наличие.

Скъсяването на дистанцията сред посетителя и котката би трябвало да става последователно, на няколко визити, до момента в който мъркащият пухчо се убеди, че гостът не съставлява никаква опасност.

Има котки, които в никакъв случай няма да се усещат удобно покрай чужд и това би трябвало да се регистрира като самостоятелно специфичност от стопанина. Възможно е котката да съска или ръмжи на гостите, изключително в случай че те се пробват да я допрян или вдигнат.

Ако котката е нападателна към посетители и демонстрира забележими признаци на паника, хората би трябвало да се оттеглен от нея. Нужно е постоянно да има обезпечен маршрут до несъмнено укритие за нея.

Котките имат известност на придирчиви към това с кого прекарват времето си. Те са самодостатъчни и не се нуждаят непрестанно от човешко наличие. Трябва да се почита тяхната самостоятелност и да се познава езика на котката.

Вижте още препоръки за справяне с котешката експанзия!

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР