„Много искам да се върнем по-бързо към нормалното придвижване. Подготвя

...
„Много искам да се върнем по-бързо към нормалното придвижване. Подготвя
Коментари Харесай

Захариева посочи кога ще дойде най-чаканата новина и отговори на Радев

„ Много желая да се върнем по-бързо към естественото напредване. Подготвя се нова заповед на министъра на опазването на здравето, съгласувана е с способените министри, за ниско рисковите страни от Европейски Съюз и Шенгенското съглашение, да отпадне карантината. Очаквам до 15 юни най-малко в Европа да възстановим напълно свободното придвижване”. Това изясни пред Нова тв външният министър Екатерина Захариева.

По думите й по за страните отвън Европейски Съюз ще се прави разбор.

Външният министър отговори и на обвиняванията на президента, че страната ни е влезнала „ с хаос” в изключителното състояние и излиза „ с още по-голям хаос”.

„ Не разбирам този метод на президента. България се оправи доста добре в тази рецесия. Цифрите приказват сами за себе си. Какъв безпорядък? Ние бяхме едни от първите, които взеха ограничения – първо ограничаващите, след това икономическите, обществените. Всяка седмица се прави разбор от всички, отваря се бранш по бранш. Не мога да схвана за какъв безпорядък приказва. Това са политически дейности на президента против държавното управление. Държи се като опозиция”, съобщи Захариева.

Тя разяснява и проектите на Европейски Съюз за фонд със 750 милиарда евро за възобновяване на стопанската система след пандемията от COVID-19.

„ Въпреки многото спекулации, че Европа е разединена, че не се оправя, това е амбициозно предложение и единствено дружно може да излезем от кризата”, сподели външният ни министър. Според нея този инструмент би трябвало да стартира да работи допустимо най-бързо, тъй като страните от Европейски Съюз имат потребност от тези средства в този момент.

Захариева отхвърли обвиняванията, че страната ни ще стане донор, а не бенефициент.

„ Оптимист съм, имам вяра, че Европейски Съюз ще излезе по-силен от тази криза”. Предложението е положително, амбициозно. Много е значимо да си създадем изводите от тази криза”, разяснява още Захариева.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР