Много хора смятат, че вероятността от развитие на рак се

...
Много хора смятат, че вероятността от развитие на рак се
Коментари Харесай

6 начина да предотвратим рака след 40-годишна възраст

Много хора считат, че вероятността от развиване на рак се обуславя от гените или неприятния шанс.
Съществуват обаче редица способи да се влияе върху риска.
В реалност четири от всеки 10 случая могат да бъдат предотвратени с промени в метода на живот.
С наследствени аргументи се изясняват два или три от всеки 100 случая.
Никога не е късно човек да предприеме няколко значими стъпки с превантивна цел, даже и да е трансферирал междинна възраст.
Ето какви са методите:
- Здравословно хранене: Експертите предлагат да се употребяват повече плодове, зеленчуци, пълнозърнести артикули и протеини от източници като нахут, риба, пиле, както и да се лимитират аленото и модифицираното месо, напитките с добавена захар и висококалорични артикули като пици и торти.
- Отслабване: Редица проучвания демонстрират, че преборването на непотребните килограми обезпечава отбрана от рак на гърдата след менопауза, както и от някои нападателни форми на рак на простатата.
- Физическа интензивност: Изследвания са посочили, че дейното придвижване е обвързвано с намален риск от рак на дебелото черво, гърдата и ендометриума (маточната лигавица), припомнят експертите.
- Безопасно излагане на слънце: В горещо време би трябвало да прекарвате на сянка сред 11 и 15 часа. Ако сте навън, би трябвало да употребявате слънцезащитни артикули с фактор най-малко 15. Дори едно неприятно изгаряне е задоволително, с цел да се увеличи рискът от кожен меланом.
- Отказ от цигарите: Тютюнопушенето се свързва с нараснал риск от 14 вида рак, както и от сърдечносъдови и белодробни болести. A всяка година без цигари намалява риска.
- Ограничаване на алкохола: В добавка към рационалното хранене е целесъобразно да се ограничи и алкохолът, който може да аргументи рак на черния дроб, устата, гърлото и хранопровода.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР