Много хора се отказват от участие в Секционните избирателни комисии,

...
Много хора се отказват от участие в Секционните избирателни комисии,
Коментари Харесай

Йотова: Членовете на СИК се страхуват от видеонаблюдението

Много хора се отхвърлят от присъединяване в Секционните изборни комисии, тъй като се опасяват от видеонаблюдението. Така е изработен законът, че не се споделя тъкмо какво ще бъде снимано, по какъв начин ще бъде употребявано това и аз разбирам терзанието на хората.

Tова съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в отговор на въпрос на News.bg дали видеонаблюдението на предварителните парламентарни избори на 2 април ще обезпечи задоволително почтен и неутрален избор.

За първи път ще създадем сходен опит, организирах диалог с министъра на електронното ръководство и ме убедиха, че всички ограничения, които би трябвало да се вземат по закон, са взети, изясни Йотова.

Вицепрезидентът добави, че винаги има опасения, че може да не проработи видеонаблюдението в погранични региони или тук-там със слаб интернет, само че допуска, че ще бъдат взети ограничения. Нека да не се лъжем, тъй като има точки в България, в които не че няма интернет, само че няма обсег на телефоните, предизвести Илияна Йотова.

Тя прикани всички политическите партии, които вземат участие в изборите, да успокоят гласоподавателите си, че няма да има корист с видеонаблюдението.

Йотова мощно се надява, че този път ще има постоянно държавно управление, който да взема решение доста значимите и тежки проблеми пред страната и да продължи сполучливите решения на служебния кабинет. Много от българите са удовлетворени от служебното държавно управление, само че доста мъчно се работи без Народно заседание и с едни свити пълномощия на служебното държавно управление, сподели тя в отговор на въпрос на News.bg дали може да се сформира държавно управление след предварителния избор или вървим към избори 2 в 1 наесен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР