Много хора се отказват от участие в Секционните избирателни комисии,

...
Много хора се отказват от участие в Секционните избирателни комисии,
Коментари Харесай

Йотова: Членовете на СИК се страхуват от видеонаблюдението


Много хора се отхвърлят от присъединяване в Секционните изборни комисии, тъй като се опасяват от видеонаблюдението . Така е изработен законът, че не се споделя тъкмо какво ще бъде снимано, по какъв начин ще бъде употребявано това и аз разбирам терзанието на хората.

Tова съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова в отговор на въпрос на News.bg дали видеонаблюдението на предварителните парламентарни избори на 2 април ще обезпечи задоволително почтен и неутрален избор.

За първи път ще създадем сходен опит, организирах диалог с министъра на електронното ръководство и ме убедиха, че всички ограничения, които би трябвало да се вземат по закон, са взети, изясни Йотова.
 ЦИК пусна указания за видеонаблюдението на изборите
ЦИК пусна указания за видеонаблюдението на изборите

Членовете на РИК могат даправят проби

Вицепрезидентът добави, че постоянно има опасения, че може да не проработи видеонаблюдението в погранични региони или тук-там със слаб интернет , само че допуска, че ще бъдат взети ограничения. Нека да не се лъжем, тъй като има точки в България, в които не че няма интернет, само че няма обсег на телефоните, предизвести Илияна Йотова.

Тя прикани всички политическите партии, които вземат участие в изборите, да успокоят гласоподавателите си, че няма да има корист с видеонаблюдението.

Йотова мощно се надява, че този път ще има постоянно държавно управление, който да взема решение доста значимите и тежки проблеми пред страната и да продължи сполучливите решения на служебния кабинет. Много от българите са удовлетворени от служебното държавно управление, само че доста мъчно се работи без Народно заседание и с едни свити пълномощия на служебното държавно управление, сподели тя в отговор на въпрос на News.bg дали може да се сформира държавно управление след предварителния избор или вървим към избори 2 в 1 наесен.
 Илияна Йотова подлага на критика партиите за
Илияна Йотова подлага на критика партиите за " апатия " и за Украйна, и за инфлацията

Вицепрезидентът желае да се самоопределят за изпращане на оръжия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР