Много хора преоткриха високоалкохолните напитки след новината, че водката, уискито

...
Много хора преоткриха високоалкохолните напитки след новината, че водката, уискито
Коментари Харесай

Водка, уиски и ракия влизат в битка срещу Covid-19

Много хора преоткриха високоалкохолните питиета след новината, че водката, уискито и ракията са чудесно средство в битката против ковид, разбра HotArena.

Дори върлите въздържатели към този момент прибягват до помощта на концентрата в опит да се предпазят от смъртоносната болест.

Емблема на това ново течение се оказа британецът Конър Рийд, който се болести с подлата болест в Ухан и стана знаменит с изказванието си, че се е излекувал от COVID-19 само с „ горещо уиски и мед “. Дали тъкмо тази композиция е помогнала на британеца, надали някой може да каже, само че истината е, че когато се приема в рационални граници,

алкохолът лимитира развиването на вирусите и бактериите, и работи имуностимулиращо.

 

На тази доктрина стъпват и част от препоръките в обществените мрежи в Русия, където се популяризират куриозни теории за ковид, където той вилнее основно в интернет, написа Уикенд. „ Този, който желае да избегне болестта, би трябвало да се откаже от бананите и извършването на покупки в китайски интернет магазини, а вместо това всяка вечер да би трябвало да пие водка или уиски “, гласят част от препоръките в цифровото пространство.

Паралелно с това, в свои научни разработки

български учени удостоверяват, че родната ракия има извънредно потребни свойства за здравето на хората и работи стимулиращо за метаболизма ,

защото съставките на напитката забързват храносмилането и подтикват отделянето на храносмилателни сокове и ензими, които спомагат за по-добро асимилиране на питателните съставки, които подсигуряват повишение на имунитета и работят защитно при настинка и вируси.

Подобна доктрина изрази преди броени дни и шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев. „ Малкото количество алкохол е потребен за имунната система и дори е потвърдено, че има антивирусно деяние “, показа пред феновете на " Референдум " по Българска национална телевизия експертът.

Етанолът е доста добър дезинфектант ,

единствено че като средство за измиване на ръцете, допълниха в ефир още проф. Тодор Кантарджиев и доцент Ангел Кунчев.

Според разнообразни експерти, рационалната консумация на алкохол има и други изгоди за човешкото здраве, като те настояват, че високоалкохолните питиета  

 

Предпазват сърцето от болести

Учени от Харвърд са разкрили, че 50 грама корав алкохол покачва равнищата на тъй наречените добър холестерол, който защищава от сърдечно-съдови болести. Освен това, концентратът усъвършенства инсулиновата сензитивност, като по този метод се понижава риска от задръстване на кръвоносните съдове, постоянно водещ до инфаркт.

 

Добавят няколко години към живота на човек

Приемането на алкохол понякога, може да удължи живота. Изследване на университета в Кампобасо, Италия потвърждава, че пиенето на две напитки на ден по време на хранене, понижава риска от гибел с 18%.

 

Намаляват риска от развиване на камъни в бъбреците

Консумацията на 50 мл. алкохол на ден значи 30% по-малък късмет за поява на камъни в бъбреците, съгласно университета в източна Англия. Интересно е, че до момента в който умерено количество алкохол понижава този риск, несъразмерната приложимост го ускорява и усилва неведнъж.

 

Увеличават либидото

Проучване от 2009-та демонстрира, че еректилната дисфункция се среща с 25-30% по-рядко измежду хората, приемащи алкохол. Учените прецизират категорично, че водката, уискито и ракията могат да предпазят господата от дисфункция, когато се одобряват умерено.

 

Намаляват риска от развиване на деменция

Малките количества високоалкохолни питиета вършат мозъчните ни кафези по-издръжливи, тъй като ги стресират и по този начин те стават по-устойчиви във времето и развиват механизъм да се оправят с сходни обстановки, каквато е и деменцията

 

Понижават шансът от поява на диабет

Според холандски учени, хората, пиещи по 1 до 2 чаши алкохол на ден, имат доста по-малък късмет да развият диабет от 2-ри вид, спрямо тези, които не употребяват алкохол. Отново обаче, става дума за сдържан банкет.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР