Много хора обичат кучетата заради тяхната емоционалност, други предпочитат котките

...
Много хора обичат кучетата заради тяхната емоционалност, други предпочитат котките
Коментари Харесай

Отглеждане на ориенталска котка вкъщи

Много хора обичат кучетата поради тяхната емоционалност, други избират котките тъкмо поради противоположната линия в характера им, те обичат личната си компания повече от тази на индивида.

А при съчетаване на качествата на двата типа най-разпространени домашни любимци, може би ще се получи идеалният домакински питомец. Всъщност този вид е вероятен и се е получил при Ориенталската котка.

Това красиво и екзотично на осанка животно е кълбо от страсти. Също като кучето, то не може без компанията на своя собственик, към който се привързва мощно. По характер също прилича повече на четириногите лаещи питомци вкъщи - тя е любопитна и игрива и доста общителна.

Ленивата природа на останалата част от мъркащото войнство не е присъща за Ориенталската котка. Тя се интересува живо от всичко, което се случва към нея и не пропуща да се включи във всяка активност на хората. Поради това е подобаваща за деца.

Много значима информация за тази порода котки е, че ги предлагат за домашни приятелчета на деца с аутизъм, тъй като умеят да основават връзки.

 развъждане на ориенталска котка Снимка: Elelur

Изключителната сензитивност, която има това животно, му оказва помощ незабавно да усети настроението на детето и да реагира по допустимо най-подходящия метод. Терапевтичните им благоприятни условия могат да послужат и на хора с други здравословни и поведенчески проблеми.

Въпреки че котките в ориенталската порода са отлични ловци, те се приспособяват добре към живота в апартамент и в случай че има с какво да се занимават и с кого да играят, писаните няма да демонстрират предпочитание да изследват света на открито.

Тъй като желае да угоди на стопанина си, сходно на кучетата, Ориенталската котка елементарно се научава да извършва команди. Тя с подготвеност ще донесе нещо, което се изисква от нея, с цел да получи хвалба и нежности от хората.

С подобен домакински любим, вкъщи няма да бъде скучно, тъй като те непрестанно бърборят и мъркат непрекъснато.

Единственият им минус при развъждане в апартамент е, че се нуждаят от непрекъсната компания. Ако бъдат оставяни задълго сами се депресират и може да имат душевен проблеми.

Грижите за ориенталските котки са минимални във връзка с кожухчето и храната им и това е още едно преимущество, с цел да бъдат осиновени от някое семейство, което обича компанията на пухкавите мъркащи топчовци.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР