Много хора мечтаят за екзотични домашни любимци, но колко от

...
Много хора мечтаят за екзотични домашни любимци, но колко от
Коментари Харесай

Петте най-дружелюбни екзотични домашни любимци

Много хора мечтаят за екзотични домашни любимци, само че какъв брой от тези животни са обществени и гушкави. Вижте кои са петте най-дружелюбни екзотични домашни любимци:

Брадат змей

Чудесен избор за феновете на влечуги. Могат да бъдат чудесна опция на косматите или пернатите домашни любимци, що се отнася до хора с алергия към животни. Обикновено са деликатни при допиране от човек и обичат да бъдат държани. Лесни за поддръжка домашни любимци, защото те не порастват прекомерно огромни (не повече от 60 сантиметра). Определено разпознават и дават отговор на гласа и наличието на притежателите си. Експресират жест с размахване на лапа реверанс на главата, когато споделят с други Брадати дракони. Радват се на обятия от човешкото си семейство, изключително когато доближат зрелост. Ако търсите екзотични домашни любимци, спрете се на Брадат змей.

Мини Зайче

 Ангорски заек

Осъществяват дълбока връзка с техните притежатели. Обикновено са доста обществени. Всяко зайче е персона с темперамент, който може да се съобрази с този на притежателя (например срамежливи и тихи по отношение на екстровертни и злонамерени). Представляват страхотни приятели. Зайчето може да бъде научено да поддържа връзка с други домашни любимци, като кучета и котки - просто помнете да наблюдавате интеракциите им постоянно! Може да бъде подготвено по какъв начин да се държи у дома.

Морско свинче

 Морско свинче

Издръжливи гризачи, чието развъждане е релативно елементарно. Обикновено са доста нежни и деликатни при взаимоотношение със притежателите си. Могат да бъдат много вокални и издават многообразие от очарователни звуци. Способни са да съжителстват спокойно и щастливо с други морски свинчета, в случай че са израснали дружно. Не правете грешката да събирате мъжки и женски, в случай че не желаете дузина нови морски свинчета в дома си! Могат да бъдат страхотни първи домашни любимци за деца в учебна възраст. Особено присъщи са, изразявайки ясно както харесване, по този начин и злост посредством серия от звуци и държания.

Плъх

 Декоративен плъх

Смятат се за най-умните гризачи. Обожават да се следват притежателите си в близост, в това число да се втурват и сядат в скута им при първа опция. Наслаждават се на провокации като разрешаване на пъзели и тичане в лабиринти. Те са необикновено чисти и хигиенични, макар неприятната си популярност на мръсни канални животни. Има ги в най-различни цветове и козинки, което ги прави изключително атрактивни. Мъжките нормално са по-спокойни от женските и извънредно другарски настроени.

Корела

 Корела

Популярен избор измежду феновете на екзотични домашни любимци. Сравнително елементарно привикват да кацат на ръката на притежателя си. Лесно се научават да произнасят думи и пеят песни. Когато чуят музика, постоянно стартират да танцуват и съпровождат. Бидейки обществени животни, обичат да споделят времето си на хранене с това на притежателите си. Може да доближи възраст от 20 или повече години. Идеалните първи любимци за хлапета. Чувстват извънредно мощна връзка с техните индивиди.

Имайки поради разнообразието от животни, един избор на домакински любим може да бъде извънредно замайващ. Различните типове имат разнообразни преимущества един пред различен. Ако търсите екзотични домашни любимци, спрете се на някое от гореспоменатите пет симпатяги. Както постоянно, направете всичко допустимо, с цел да се запознаете с потребностите на новия домакински любим преди да го донесете в дома си и да установите връзка с ветеринарен доктор, който е осведомен с типа.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР