Много хора казват, че инвестират в себе си или работят

...
Много хора казват, че инвестират в себе си или работят
Коментари Харесай

Как да инвестираме в себе си

Много хора споделят, че влагат в себе си или работят над себе си, само че какво тъкмо значи това? Дали четенето на книги и гледането на просветителни стратегии по малкия екран в действителност ни оказва помощ да преминем на идващото равнище или просто си губим времето? И по какъв начин да изберем най-подходящият за нас метод да влагаме в себе си?

Въпреки че отговорите на тези въпроси са строго самостоятелни и зависят от житейската обстановка на всеки от нас, ще очертая няколко съществени насоки и способи да станем по-добра версия на себе си, и да подобрим уменията си за изкарване и ръководство на пари.

Да стартираме с класическото определение за инвестиция на нобеловия лауреат Уилям Шарп. Той споделя, че в необятен смисъл думата „ инвестиция “, значи „ да се разделиш с парите си през днешния ден, с цел да получиш по-голяма сума в бъдеще “. Това значи, че в този момент даваме някакви запаси (пари, време, усилия) с упованието да получим повече изгоди по-късно. Тези изгоди могат да са повече изкарани или спестени пари, по-голяма успеваемост или по-качествена работа.

В този смисъл, да влагаме в себе си значи да четем книги, да посещаваме разнообразни образования и семинари, да се срещаме с нови хора и всичко останало, което ни оказва помощ да ставаме по-добри. Тук обаче има едно доста значимо изискване – да използван наученото и то да ни донесе резултати, които са по-високи от вложеното. Колко постоянно прилагаме знанията и уменията, добити на разнообразни курсове? Да бъдем почтени. Не доста, нали?

Ще ви издам една загадка, която научих от семинара на Брайън Трейси в България. Той показа, че когато прочете някъде или чуе нова концепция, я ползва незабавно, и то най-малко 10 пъти. Защо тъкмо 10 пъти? Защото единствено по този начин може да разбере дали тя в действителност работи или не. Ако я опитва единствено един път или два пъти (както вършат болшинството от хората) и тя не работи, може нещо да е изпуснал и по този начин ще се откаже от страхотна концепция, която може да му донесе доста пари. И защото господин Трейси е един от най-хубавите продавачи в света и съветник на доста милиардери, аз съм податлив да му се доверя и към този момент ползвам тази тактика. Приложете я и вие. Нищо няма да загубите.

Второто изискване един разход да е инвестиция е тя да ни донесе повече пари или да ни спести средства. Например, в случай че един курс по продажби коства 1,000 лв., само че вследствие на него съумяваме да увеличим продажбите си с 15% през идващите месеци, което ни носи 1,500 лв. спомагателна облага, това е добра инвестиция. Но, в случай че сме си купили една книга за 20 лв. и просто сме я прочели, без да използван нищо от нея, ние ще сме изгубили 20 лв. и няколко часа от живота си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР