Много хора искат в понеделник да са добре отпочинали, спокойни

...
Много хора искат в понеделник да са добре отпочинали, спокойни
Коментари Харесай

Направете тези 6 неща през уикенда, за да е спокойна седмицата

Много хора желаят в понеделник да са добре отпочинали, спокойни и ясно мислещи. Но постоянно това не им се получава. Или лягат късно в неделя вечер, или на сутринта осъзнават, че имат много неща за образуване, а да не приказваме какъв брой пъти натискат бутона на будилника, отлагайки ставането с следващите 5 минути, написа profit.bg.

Поради това желаеме да ви предложим един метод, който ще ви подсигурява старт на работната седмица без стрес.

1. Погледнете календара

Няма нищо по-лошо от мига, в който осъзнавате, че имате 5 следващи работни срещи в понеделник следобяд. Поради това още в неделя е целесъобразно да хвърлите взор към графика за седмицата. Пътувате ли? Има ли причина, заради която да отмените среща или да я пренасрочите? Какво липсва в листата със задания?

Когато сте наясно, че всичко е добре планувано и преценено, това ви прави много по-спокойни в понеделник заран.

2. Пригответе малко храна

Не споделяме, че би трябвало да посветите цялата неделя, с цел да приготвите храна за цяла седмица. Не пречи обаче да отметнете малко подготвителни задания. Така за всеки ден ще имате концепция какво ще сервирате на трапезата.

По-добре да планирате храненията, в сравнение с да се чудите в последния миг какво да ядете и по този начин да приготвите полуфабрикати за прощален ден.

3. Поразчистете

Както забелязвате, не използваме глагола шетам. Това значи, че концепцията ни е да вкарате нещата в ред, да минете с прахосмукачка и с моп и нищо повече. Просто поразчистете, пооправете. Не се втурвайте в изтощителни задания.

Тази стъпка ще ви коства единствено 15 минути от неделния ден.

4. Направете лист за понеделник

Има хора, които посвещават половината понеделнишки ден в разглеждане на идните задания и обмисляне. Те даже не знаят от кое място да стартират – поща, гугъл драйв, график, текстови съобщения….

Използвайте няколко минути в неделя, с цел да може на мира да планирате идната работна седмица.

5. Легнете си по-рано

Сериозно приказваме. Легнете си по-рано от нормалното. По този метод ще бъдете оптимално отпочинали в понеделник.

Когато си лягате по-рано, тялото, мозъкът и духът ви са изпълнени с повече успокоение.

6. Отпуснете се (сериозно!)

Някои вършат грешката да посвещават уикенда на супер дейни занимания, с цел да може да се извлече максимумът от почивните дни. Така те се прибират вкъщи късно в неделя и са безусловно изцедени откъм сила.

Отпуснете се. Отдайте се на спомагателен час по йога, излегнете се, отидете на спа. Така ще бъдете същински свежи и готови за работа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР