Много хора харесват напълно различни животни, като например папагали и

...
Много хора харесват напълно различни животни, като например папагали и
Коментари Харесай

Отглеждане на котка и папагал заедно - да или не?

Много хора харесват изцяло разнообразни животни, като да вземем за пример папагали и котки и желаят да ги имат и двете в дома си по едно и също време. Има обаче доста компликации, свързани с развъждането на толкоз разнообразни домашни любимци, изключително когато единият е див звяр, а другият - евентуална негова жертва.

Ще разгледаме нюансите на едно такова общуване. Запознайте се с тях, с цел да разберете дали е добра концепция и по какъв начин да избегнете трагични последствия, в случай че решите да го извършите.

Да или не за развъждането на котка и папагал

Първото предписание, което си коства да знаете: колкото и да са привързани котка и папагал един към различен, колкото и другарски да са настроени - постоянно има риск от драматичен случай, когато окосмен див звяр грабне птица заради естествените си инстинкти, даже да не желае да нарани птицата. Затова е по-добре да изоставите взаимното им развъждане и да вземете единствено един от тях вкъщи. Ако въпреки всичко решите, че такова за вас това е задоволително общуване, то би трябвало да следвате следните са главните правила за безвредно битие и на двете животни.

Принципи за безвредно взаимно битие на котка и папагал

- В идеалния случай котка и папагал в жилището би трябвало да живеят в обособени стаи, без да се засичат между тях. Дори в случай че пернатият домакински любим е в клетка, а котката просто се разхожда из къщата, рискът не понижава. Котката може да следи птицата, с цел да стигне до нея в един прелестен момент;

- Никога не оставяйте котка и птица сами - даже за няколко минути. Не става въпрос за това дали птицата е в клетката или отвън нея. Без значение какъв брой здрава и безвредна наподобява клетката, котката може да се втурне към нея и да събори самата клетка. Дори в случай че птицата не получи физически вреди, психическата контузия на пернатия домакински любим може да остане за цялостен живот;

- Не правете смъртоносната неточност да приемете, че наличието ви в стаята може да предотврати покруса. Незабавната реакция на котката към евентуалната жертва е по-бърза, в сравнение с можете да реагирате. И при положение на покруса ще бъдете отговорни единствено вие, а не котката убиец;

 Отглеждане на котка и папагал дружно - да или не? Снимка: MariaGodfrida/pixabay.com

- Не забравяйте, че заплахата от пострадване може да заплаши освен папагала, само че и самия див звяр. Големите папагали могат да атакуван нежелателен посетител, като удрят с ноктите и клюна си евентуалния зложелател.

- Безусловното другарство сред такива домашни любимци е рядкост; Разбира се, в случай че търсите в YouTube фразата „ папагал и котка “, тогава можете да се взирате в нежни подиуми, когато птица спи върху четириног другар или огромно какаду гали котка. Всички тези редки фрагменти, в името на които ще бъдете подготвени за тези опити, няма да бъдат съпоставени по-късно с виковете за помощ в Интернет: „ моята котка изяде папагал “, „ какво да върша? “. Само притежателят на животните ще бъде отговорен в такава обстановка и нищо не може да се направи;

- Дори дребна драскотина може да докара до гибелта на птица, защото ноктите на котката съдържат бактерии, които са рискови за папагалите. Ако котка е ухапала папагал, тогава би трябвало незабавно да измиете раната. Обикновено мирамистин или бетадин се употребяват за лекуване на рани. Ако има кръв, би трябвало да поставите няколко кристала калиев перманганат, с цел да обгорите раната. И незабавно се обърнете към ветеринарен доктор, т.к. самолечението е може да докара до гибелта на пернатия любим.

Дълголетието на домашните любимци зависи от доста фактори: естеството на домашните любимци, тяхното образование от притежателя, както и непрекъснатото наблюдаване на обстановката. Тази публикация няма за цел да сплаши с " ужасни истории " за невъзможността за такова общуване на опашати и пернати, а да даде опция на човек да намерения - подготвен ли е да носи отговорност за вероятни проблеми?

Задачата на притежателя е да обезпечи безвреден и удобен престой на своите котка и папагал, а това постоянно е мъчно изпълнимо. Ето за какво, в случай че не сте подготвени да положите старания, тогава е по-добре да се откажете от това начинание.

Вижте още:

- Отглеждане на мопс и котка дружно - да или не;

- Отглеждане на немска овчарка и котка дружно - допустимо ли е;

- Отглеждане на морско свинче и заек дружно.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР