Много хора гледат на Русия през розови очила, но не

...
Много хора гледат на Русия през розови очила, но не
Коментари Харесай

Посланик Хопкинс: Русия се намесва в Крим, в Черна гора, в избори, помагат на режима на Асад, извършват химически атаки

Много хора гледат на Русия през розови очила, само че не и ние – имаме прагматичен метод и сме напълно трезви. Техните дейности стартират от дълго време. Те се намесват в Крим, в Черна гора, в избори, оказват помощ на режима на Асад, правят химически офанзиви.

Това съобщи пред камерата на БТВ английският дипломат у нас Ема Хопкинс. „ Положихме доста старания в седмицата след офанзивата с нашите съдружници и сме уверени, че са употребявани химически оръжия от режима на Асад – имаме оперативна информация, имаме отчети на открити източници, също СЗО. Русия употребява 6 пъти своята опция за несъгласие в Съвета за сигурност през предходната година, не можем да ги държим виновни по този метод и това беше последният ни опит да предотвратим филантропична злополука ”, изясни тя, написа novini.bg.

По думите й ударът на Съединени американски щати, Англия и Франция не е предизвестие, а тъкмо ориентирано деяние против химическите войски на Асад. „ Организацията за възбрана на химическите оръжия и механизмът за взаимни следствия откри, че Асад и неговият режим са отговорни за 4 офанзиви, но през предходната година Русия прекрати разследването със своя механизъм за несъгласие ”, уточни още тя.

Хопкинс акцентира, че трите западни страни не целят ескалация на спора и не се месят в гражданската война и са минали към военни дейности, „ с цел да спрем това, откакто не успяхме да направи това през Съвета за сигурност ”. Тя беше безапелационна, че не може да се прави паралел сред обстановката в Сирия и тази в Ирак, когато се оказа, че западната военна акция е била основана на погрешни сведения за оръжия за всеобщо поразяване.

По тематиката „ Скрипал ” посланикът съобщи, че до генералния секретар на НАТО са изпратени още доказателства за присъединяване на Русия – в това число и данни, че службите й през последните 10 години са работили по съответен способ за потреблението на „ Новичок ” за очистване на съответни лица. Хопкинс благодари на България за поддръжката, въпреки да означи, че 28-те страни, които изгониха съветски дипломати „ са приели тези доказателства и са взели ограничения ”.

„ Експулсирането на съветски дипломати е сложна тематика, тя е доста сензитивна. Не всяка страна би помогнала по един и същи метод. България за нас е доста мощен съдружник в НАТО и Европейски Съюз. България се намира на доста значима геостратегическа позиция, не одобрявам, че България е спътник, ние доста ценим нашето съдействие във военното дело и правоприлагането ”, акцентира дипломатът.

По думите й ще се работи интензивно това съдействие да продължи и след брекзит.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР