Много голяма проверка за лидерството и управлението е тази криза.

...
Много голяма проверка за лидерството и управлението е тази криза.
Коментари Харесай

Александров: Опозицията трябва да е до Борисов в бурята

Много огромна инспекция за водачеството и ръководството е тази рецесия. Това разгласи в студиото на Българска национална телевизия общественият антрополог Харалан Александров.

Криза на легитимност от дълго време съществува, поради анархистичната медийна среда. Това прави мъчно ръководството на суматохата и настроенията. Мен персонално обаче ме тормози психологичното здраве на нацията, което по никакъв начин не е положително. Защото ние минахме от режим на равнодушие към огромна паника, само че има признаци и на суматоха, разяснява Александров.

По думите му в този момент коренно отричащите са най-подвластни на страха, против който се съпротивляваха. Те са минали от положение на цялостно отказване към суматоха. За благополучие няма извънредно саморазрушително държание в огромен мащаб.

Според Александров в този момент е мъчно да си политик, изключително в България. Това, което е било печелившо в една обстановка, в този момент не е по този начин. Средата е свръхраздразнителна и належащо да се откри утешителен роман, който да бъде излъчен от всички ешалони, които се борят с рецесията.

Най-трудно е ситуацията на ръководещите. В по-комфортна позиция е опозицията. Ако се замислим обаче не е елементарно да си съпротива. Защото в този момент виновното водачество допуска да подкрепиш ръководството и колкото и да не ти харесва Борисов, по времето на урагана да застанеш до него. Опозицията би трябвало да откри внимателен баланс сред рецензия и поддръжка, само че множеството политици от опозицията нямат този честен престиж, с цел да го създадат. Тоест, те не могата да упражняват своето водачество, без да изгубят своята еднаквост. Най-разрушителната линия е да се експлоатират страховете на хората. Но се надявам политиците да не се отдадат на своите разрушителни нагони, показа общественият антрополог.

Александров посочи, че в този момент борбата е напълно е изнесена на полето на популизма. След това идва манийното държание. Следващият миг обаче е логиката на биполярното разстройство – депресията, която влиза в конфликт с действителността. А това води до саморазрушение, изключително в обстановка, в която нямаме надзор сред осведомителните потоци.

Голямата борба е сред разсъдъка и манийното държание. Този който може да мине по ръба на бръснача – той ще завоюва тази битка…Депресията е по-опасна от манията, по тази причина е добре да мислим и за психологичното здраве, освен за физичното. Да запазим здравия си разсъдък, прикани на финала Харалан Александров.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР