Много ентусиасти и овърклокъри вече са свикнали с факта, че

...
Много ентусиасти и овърклокъри вече са свикнали с факта, че
Коментари Харесай

Процесорният воден блок Ncore V1 е предназначен за голи CPU


Много запалянковци и овърклокъри към този момент са привикнали с обстоятелството, че за доста понижаване на работните температури на процесорите на Intel ще би трябвало да заменят сегашния термоинтерфейс сред капака и кристала на CPU. След „скалпиране“, температурата на чиповете Intel Core от последните генерации при оптимални натоварвания приблизително пада с 10-15°C.



Младата компания NUDEcnc, учредена от запалянкото Арек Тобишевски, предлага да се откажете от топлоразпределителното покритие и да охлаждате непосредствено самия кристал на CPU. Този способ, въпреки и той да се практикува от някои фенове на „желязото“, доста усилва възможностите да навредите на процесора при инсталиране на охладителя. За решението на този проблем е предопределен водния блок Ncore V1, създаден от NUDEcnc особено за „скалпиране“ на процесорите.



Основата на този воден блок има форма, оптимално близка до родния похлупак на процесорите на Intel под LGA1151 и се слага на „голия“ CPU благодарение на общоприета рамка. При това, за феновете на по-традиционния монтаж на процесорните охладителни системи, ще бъде пусната версията Ncore V1D.



Както отбелязва основателя, с помощта на изключването на непотребното звено се усилва успеваемостта на охлаждането, а охлаждащата течност протича 20 пъти по-близо до кристала на процесора, което разрешава да се „изстискат всички мегахерци“ от потребления овърклокърски процесор. Също заслужава да се означи и извънредно истинския инструмент NVDelidder, благодарение на който разпределителния капакът се смъква единствено за няколко секунди.



В момента, NUDEcnc организира акция за събиране на средства за стартирането на водния блок Ncore V1 на краудфандинговата платформа Kickstarter.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР