Срокът за декларирането на дължимите данъци с подаването на декларация

...
Срокът за декларирането на дължимите данъци с подаването на декларация
Коментари Харесай

Изтича важен срок за деклариране на доходи на физически лица

Срокът за декларирането на дължимите налози с подаването на декларация по член 55, алинея 1 от ЗДДФЛ и по член 201, алинея 1 от ЗКПО за третото тримесечие на 2018 година е до 31.10.2018 година Дължимите предплатени налози се заявяват в Национална агенция за приходите до края на месеца, идващ тримесечието, през което е изплатен приходът. Това заяви Светлана Щерева от офиса на Приходната организация в Пазарджик.

В случай, че задълженото лице не извърши уговорката си за подаване на декларацията по член 55, алинея 1 от ЗДДФЛ член 201, алинея 1 от ЗКПО (образец 4001) в откритите периоди, предстои на санкциониране.

Предприятията и самоосигуряващите се лица - платци на приходи, задължени да удържат предплатен налог върху тези приходи, би трябвало да подадат декларация по член 55, алинея 1 от ЗДДФЛ и член 201, алинея 1 от ЗКПО за дължими налози. Декларацията се подава и от физическото лице, придобило прихода, когато платецът на прихода не е длъжен да удържа и внася налога.

Още информация за декларирането и заплащането на налози и осигуровки има на уеб страницата на Национална агенция за приходите www.nap.bg. Телефонни съвещания се вършат на цената на градски диалог в прът центъра на приходната организация на телефон 0700 18 700.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР