Много депутати и представители на демократите изразиха съмнение относно способността

...
Много депутати и представители на демократите изразиха съмнение относно способността
Коментари Харесай

The ​​New York Times: Демократите не възнамеряват да пускат за втори път Байдън на изборите

Много депутати и представители на демократите показаха подозрение по отношение на способността на сегашния президент на Съединени американски щати Джо Байдън да избави партията си от предвидимо проваляне на идните първоначални избори.

Съгласно известието на The New York Times, 79-годишният водач " все по-често се преглежда като котва, която ще бъде хвърлена през 2024 година ", което е показателно за разочарованието на поддръжниците на сегашния президент.

По мнението на таблоида, терзанията на демократите „ се въртят към възрастта на президента и неговата евентуална некадърност да се изправи против някогашния републикански президент Доналд Тръмп за повторно “.

Безпокойството измежду членовете на партията е разбираемо, защото проблемите, пред които е изправена страната, се усилват.

„ Интервюта с близо 50 представители на демократите от разнообразни позиции и гласоподаватели, които поддържаха Байдън през 2020 година, демонстрират, че общността е разтревожена от възходящата мощ на републиканците и е извънредно песимистично настроена към политиките, провеждани от Байдън “, написа The New York Times.

Нещо повече, както Стив Симеонидис, член на Националния комитет на Демократическата партия в Маями, сподели пред вестника, Байдън „ би трябвало да разгласи желанието си да не търси преизбиране през 2024 година незабавно след междинните [първични] избори “.

Припомняме, че актуалният президент на Съединени американски щати неведнъж е заявявал, че чака да се кандидатира още веднъж като претендент през 2024 година

Защо е нужна " промяната на конете "

Въпреки обстоятелството, че в Демократическата партия няма консенсус кой ще управлява вместо Байдън, съпартийците му търсят пояснения за всички „ бедствия “, които партията претърпява и които „ единствено наподобяват отвън контрола на Байдън “, т.е. като " продължителна пандемия ", инфлация, каквато не се е виждала от четири десетилетия, покачването на цените на бензина, поредицата от престрелки, абсурда за правото на аборт и така нататък

Загриженост за възрастта и за наследника

За съвсем всички интервюирани от изданието демократи главната спънка за преизбирането на Байдън за президент е възрастта му.

Сега политикът е на 79 години, по време на изборите ще е на 82 години.

И като се има поради, че 46-ият президент на Съединените щати, меко казано, даже през днешния ден не постоянно се оправя с деянията на „ възрастова заплеснатост “ и от време на време раздрусва света с непредвидени забележки, в случай че внезапно се окаже без телесуфльор по време на обществено говорене, става разбираем коментарът на основния пълководец на двете победоносни президентски акции на Барак Обама:

„ Президентството е чудовищно тежка работа и суровата действителност е, че президентът ще бъде по-близо до 90, в сравнение с до 80 в края на втория си мандат и това ще бъде сериозен проблем. “

„ Байдън не получава заема на доверие, който заслужава, за това, че прекара страната през най-тежката част от пандемията, одобри историческо законодателство, сплотява алианса на НАТО против съветската експанзия и възвръща приличието и порядъчността в Белия дом. И всичко това самозаради възрастта и измененията, присъщи на нея “, сподели Дейвид Акселрод.

Ако не Байдън, то тогава...

Както бе упоменато нагоре, демократите към момента не са решили кой ще отиде на президентските избори „ вместо Байдън “.

Сред коментираните имена участва името на вицепрезидента Камала Харис, която има рейтинг не доста по-висок от този на шефа си, както и демократите, които изгубиха от Байдън на праймериз през 2020 година:

Сенаторите Ейми Клобучар от Минесота, Бърни Сандърс от Върмонт, Елизабет Уорън от Масачузетс и Кори Букър от Ню Джърси;

министърът на превоза Пийт Бутиджич ;

Бето О`Рурк, някогашен конгресмен, който в този момент се кандидатира за губернатор на Тексас.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР