Много често прибягваме към прием на витамини и минерали като

...
Много често прибягваме към прием на витамини и минерали като
Коментари Харесай

Наистина ли имаме нужда от хранителни добавки?


Много постоянно прибягваме към банкет на витамини и минерали като хранителни добавки. Но в действителност ли имаме потребност от тях?

Витамин А . Той се съдържа в доста храни, които всекидневно консумираме (картофи, тиква, моркови, спанак, праскови, череши, домати, краве мляко, риба, млечни артикули и яйца и др.). С оглед на това, че витамин А е мастноразтворим, неговите депа в организма се изчерпват постепенно. Имате учредения да приемате витамин А като добавка само, в случай че е доказан недостиг.

Ниацин (витамин B3). Дълги години се твърдеше, че неналичието му е причина за нарасналите равнища на холестерол, само че няма публични изказвания за съгласуваност сред недостига на ниацин и сърдечнитне болести. Публикации в американски кардиологичен вестник настояват, че се следи повишение на смъртността след банкет на витамин B3 по неизяснени аргументи. Доказан е отрицателният му резултат върху черния дроб при високи дози.

Свързани публикации.. Мастноразтворимите витамини – A, D, E, K 0 Витамин C – най-популярният измежду витамините 0 Витамините от група B - мозъкът ни не може без тях 0

Витамин C . Дефицит се следи при пушачи и при вирусни и бактериални инфекции, което приказва за намален имунитет. Някои проучвания настояват, че вит. C няма предпазен темперамент при простудни болести. Той е водоразтворим витамин, за предозиране с него е мъчно да се приказва. Но систематичният банкет на високи дози може да е причина за отсрочване на камъни в бъбреците.

Витамин D е също една от най – постоянно използваните хранителни добавки. Проучване, направено от американски кардиологичен вестник, твърди, че приемът на вит. D като добавка няма практическа изгода за здравето ни. Дори в някои случаи може да бъде нездравословно. Предозирането може да е причина за поява на признаци като отмалялост, гадене и повръщане. Но това е рядко срещано. В естествени условия можем да си набавим нужният ни витамин D единствено при всекидневно излагане на слънце.

Калций. Много хора пият калций като предварителна защита на костни болести. Оказва се в действителност, че въздействието на калция (като хранителна добавка) върху костите е минимално. За да се усвои пълноценно би трябвало да одобряваме калция в композиция с вит D и други минерали (магнезий). Като нежелателен резултат се следи отсрочване на калций в кръвоносните съдове. Ако мислите, че имате потребност от спомагателен банкет на калций, първо се посъветвайте с лекаря си.2375
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР