Много анализатори и експерти са негативни за щатските фондови пазари.

...
Много анализатори и експерти са негативни за щатските фондови пазари.
Коментари Харесай

Няколко изненади, които могат да отведат пазарите нагоре до края на 2023 г.

Много анализатори и специалисти са отрицателни за щатските фондови пазари. Един от тях е - най-акуратният прогнозист за пазарите през миналата година - Майкъл Уилсън от Morgan Stanley. Уилсън чака необятният показател S&P 500 да се намали с към 20%, преди да приключи актуалната година, горе долу на настоящите си равнища.

Не толкоз песимистични, са други пазарни наблюдаващи, обаче. Съставките са налице за избухливо повишаване на фондовия пазар в Съединени американски щати, само че към момента има място за подозрение дали мечките са победени, твърди различен механически анализатор от Уолстрийт, наблюдаван от близко.

Индексът S&P 500 се насочва към двойка значими равнища на опозиция на ценовата диаграма, защото се повишава от дъното си в границите на деня от 13 март при 3809 пункта, съгласно Марк Арбетер, президент на Arbeter Investments LLC, в записка.

Препъване от бенчмарка за огромна капитализация, което стартира през февруари, го сложи на път за тестване на низходяща цел от 3656, основана на мечи модел на чеп, само че S&P 500 отскочи, преди въобще да се приближи до него.

Мечият чеп се характеризира със свиващ се диапазон на цените, комбиниран с общо низходящо придвижване на цените с течение на времето. Възходящият чеп вижда придвижване нагоре в цените с течение на времето.

В момента S&P 500 е покрай тест за опозиция към 4220 пункта. Ако това се случи, като се извади връхната стойност в границите на деня при 4195 от 2 февруари, показателят ще се погрижи за съпротивата на графиката и ще означи три по-високи върхове и две по-ниски дъна от октомврийското дъно, означи още Арбетер.

Той разпознава идващия противодействуващ клъстер след този в зоната 4300 пункта, която бележи връхната точка от август и 61,8% промяна на Фибоначи на мечия пазар.

" Пробив над тази зона може да изпрати мечките в хибернация и може да стартира нов кръг от FOMO ", сподели Арбетер, употребявайки акронима за " боязън от пропускане ".

Разбира се, не е несъмнено. И някои от съставките на прехода назад към бичи пазар остават изчезнали.
 Защо да изберете БФБ пред интернационалните пазари?
Защо да изберете БФБ пред интернационалните пазари?

Пазарната капитализация на Българската фондова борса, съотнесена към Брутният вътрешен продукт на страната ни, е едвам към 8%

" Това, което не видяхме през октомврийското дъно, което е толкоз типично за възникващ бичи пазар и огромна смяна на наклонността, е това рали на блокиране или непрекъснато повишаване, което хваща мнозина с прекалено много пари и е негостоприемно за вложителите в очакване на оттегляне на пазара ", сподели Арбетер, наблягайки, че " това е объркващо време и дълготрайното техническо решение " за нов бичи пазар остава под въпрос.

" Горивото е там, с цел да взриви върха на този пазар, просто би трябвало да бъде запалено. От друга страна, попътните ветрове може да издухат огъня, преди да е тръгнал ", написа той.

Още няколко положителни фактора за пазарите, които могат да ги отведат нагоре.

Има шест евентуални изненади на бичия пазар, които биха могли да покачат акциите, съгласно Bank of America.

Банката акцентира дефлационното влияние на ChatGPT и евентуалния завършек на руско-украинската война.

Фондовият пазар към този момент означи впечатляващо рали от началото на годината от към 8%, само че тези облаги може да набъбнат до края на годината, в случай че една от бичите изненади на Bank of America се материализира.
 Експерти: Купуването на акции на щатските пазари през днешния ден просто не си коства риска!
Експерти: Купуването на акции на щатските пазари през днешния ден просто не си коства риска!

В годините след финансовата рецесия доста вложители подцениха ERP (ефективна рискова премия)

В записка от четвъртък капиталовият пълководец на Bank of America Майкъл Хартнет очерта шестте евентуални бичи изненади, които биха могли да покачат фондовия пазар, защото скептицизмът остава доминиращ измежду огромна част от вложителите, в това число хедж фондовете, които са построили най-голямата си къса позиция против S&P 500 от 2011 година

Това низходящо позициониране също идва, защото вложителите не престават да построяват своите парични позиции посредством фондове на паричния пазар, които в този момент надвишават рекордните 5 трилиона $.

" Мечите настроения + $5 трилиона в облигации са към момента " най-хубавите другари " за рисковите активи, изключително акциите ", сподели Хартнет.

Това са шестте възходящи изненади, които биха могли да подхранват още растежа на фондовия пазар тази година, съгласно BofA.
" Войната Русия/Украйна/НАТО завършва. "
Краят на спора Русия-Украйна може да помогне за усмиряване на геополитическото напрежение и да облекчи опасенията по отношение на веригата за доставки, свързани с избрани артикули.

2. " Имиграция + ChatGPT = назад към дезинфлацията. "

Увеличаването на имиграцията в Съединени американски щати и способността на ChatGPT да пести време за избрани задания са дефлационни сили, които, когато се комбинират, могат да оказват помощ за понижаване на инфлацията. Такъв спад в инфлацията би проправил пътя за Федералния запас да откаже повишението на лихвените проценти.

3. " Надпревара във въоръжаването в разноските за технологии ".

Докато ChatGPT прави талази, доста софтуерни компании ще харчат пари, с цел да играят на догонване и това би било добра вест за стопанската система.

4. " Нова просвета на фискално " избавяне " = без криза. "

И двете страни на пътеката в Конгреса имат податливост да харчат доста пари, когато настъпи огромен стопански потрес, тъй че какво им пречи да вършат същото нещо в бъдеще?

5. " Защо да продаваме, когато политиците изпадат в суматоха толкоз елементарно. "

Не единствено Конгресът ще направи всичко по силите си, с цел да понижи удара на икономическия спад. Федералният запас също разполага с мощни принадлежности посредством понижаване на лихвените проценти и стратегии за закупуване на облигации, с цел да се опита да подтиква стопанската система.

6. " Акциите са по-малко рискови от облигациите. "

Ако акциите още веднъж се преглеждат като по-добра опция от облигациите, това може да подхранва скок на притока към класа активи.

Ако някоя от изненадите се случи, това може да помогне на стопанската система да избегне криза или да види меко приземяване, а не твърдо приземяване, съгласно Хартнет, което в последна сметка ще увеличи фондовия пазар.

Но към момента има опасности, които възпират вложителите да влязат " ол-ин " в акции. Тези опасности включват твърдо приземяване за стопанската система, кредитно събитие в банкирането в сянка и евентуален спор сред Китай, Тайван и Съединени американски щати, сподели Хартнет.

За да мери дали стопанската система алармира, че следва твърдо или меко кацане (или никакво кацане), Хартнет предлага на вложителите да следват ценовото деяние на високодоходните облигации, акциите на строителните компании и показателя на полупроводниците.

Ако iShares High Yield Bond ETF (HYG) се търгува над 73, SPDR Homebuilders ETF (XHB) се търгува над 70, а Philadelphia Semiconductor Index (SOX) се търгува над 2900, това би алармирало, че се насочваме към меко кацане или без криза в картите и назад, в случай че тези активи се търгуват под тези равнища.

Досега два от тези три сигнала допускат позитивна стопанска система напред, като High Yield ETF се търгува на $75,15, а показателят на полупроводниците се търгува на 3056 в петък. Междувременно Homebuilder ETF се търгува на $67.

*Материалът е с изчерпателен темперамент и не е съвет за покупка или продажба на активи на финансовите пазари.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР