мните технологии постепенно навлизат във все повече сфери. Учени от

...
мните технологии постепенно навлизат във все повече сфери. Учени от
Коментари Харесай

Умна покривка разпознава храна и предмети на масата

мните технологии последователно навлизат във от ден на ден сфери. Учени от Microsoft и няколко университета са създали интелигентен текстил, който да се употребява за покривки за маси, оповестява онлайн изданието Engadget.

Умната завивка може да разпознава храни, питиета и предмети единствено по допира си с тях. За задачата се употребяват електроди и система за машинно образование, която разпознва формата и състава на допрения материал.

Разработката ще може да се употребява за доста неща. В първичния си тип, тя е подобаваща за завивка на маса, като може посредством мобилно приложение да предлага разнообразни ястия въз основата на продуктите, които са оставени. При това разпознаването се случва и през чаши и множеството съдове.

Друга опция е приложението за фитнес автоматизирано да схваща какво и какъв брой е изял потребителят и да пресмята калориите. Също по този начин може да припомня на човек да си вземе телефона и останалите предмети от масата, когато става. Или пък да му припомня да почисти.

В първичната версия създаването не разпознава железни обекти и предмети с прави ъгли като книги да вземем за пример. Учените обаче считат, че с времето ще усилят прецизността на умния текстил. Работи се и по основаване на опция за въвеждане на команди посредством досег, което евентуално би могло да трансформира покривката и в самобитна спомагателна клавиатура.



Амбицията на плана е да сътвори още една интерактивна и умна област в бъдещите умни домове. Подобна завивка ще улесни хората още повече в ежедневните им задания в кухнята.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР