Мнистърът на туризма Николина Ангелкова проведе в курорта Златни пясъци

...
Мнистърът на туризма Николина Ангелкова проведе в курорта Златни пясъци
Коментари Харесай

Ангелкова проведе работна среща в Златни пясъци с водещи туроператори

Мнистърът на туризма Николина Ангелкова организира в курорта Златни пясъци работна среща с представители на водещи туроператори. Освен да се направи настояща фотография на обстановката по другите туристически пазари и да се очертаят ограничения за привличане на проведени туристи в сегмента късни записвания и „ ласт минит “ за лято 2019 година, на срещата бе разисквана и подготовката на идния летен сезон 2020, което всекидневно се прави година по-рано.

Целта на полемиката е в действен формат да забележим какво имаме като записвания и резервации и какво сме набелязали за идващия сезон. Ще затвърдим отличните резултати от последните години, в случай че през тази сложна година съумеем дружно да убедим сътрудниците си в капацитета на дестинация България, сподели министърът.

Прогнозите демонстрират спад от някои пазари. Че 2019 година ще е предизвикателна и в района ще се води борба за всеки екскурзиант, предупредихме още при започване на годината, означи министър Ангелкова. След три години взаимна работа, през които бяха регистрирани доста високи растежи в туризма, разгадавам дружно да стоим зад съответни дейности, с цел да оправдаем огромните упования към българския туристически артикул, означи министър Ангелкова.

Участниците в диалога потвърдиха картината със мощната конкурентна среда от страни в района, които водят огромна политика за връщане на туристи посредством директно субсидиране на чартърните стратегии.

Като членка на Европейски Съюз България не може да си разреши субсидиране, само че се търсят способи за поддръжка на проведения туризъм. Министърът напомни, че ведомството е упълномощило разбор на авторитетната компания „ Ърнст енд Янг “ и даже най-консервативният вид в него демонстрира отличен резултат за локалните стопански системи и страната от привличането на повече туристи. Анализът ще бъде показан за публично разискване в къси периоди и с признатите механизми ще дадем явен сигнал за сътрудниците си. Министър Ангелкова обърна внимание, че фокусът в този момент би трябвало да падне върху поощряване на ранните записвания за 2020 година

Освен това в Закона за туризма сме заложили промени, определящи статута на националните курорти, които ще дефинират дейностите и отговорностите на тяхна територия. Там макар записания спрямо предходната година спад на младежкия туризъм в някои от огромните ни курорти като Слънчев бряг и Златни пясъци би трябвало да развиваме младежкия сегмент и да привличаме младежите като наклонност.

Министър Ангелкова увери, че ще бъдат насърчавани положителните практики за разширение крилата на дейните сезони посредством по-висока претовареност през месеците май, юни и септември, което е от значително значение за туристическите услуги по Черноморието. Тя уточни, че предложенията се вършат, откакто е оценен и позитивният опит на други страни в това отношение, измежду които Гърция, Хърватия и други

Бизнесът обърна внимание върху нуждата сега да се отделят повече средства за реклама на дестинацията. Отбеляза също, че средствата би трябвало да бъдат насочвани целево към промотиране на туроператорската активност. Целево насочената реклама е и наш фокус, сподели министърът и подчертава върху значимостта да се дефинират точните таргети в тази активност.

В момента на хотелите и туроператорите следва договаряне. До края на август би трябвало да са направени летателните стратегии, съобщи Григор Фиданов от „ Хотелско-мениджърска компания “ ЕООД. Той се спря и върху методите да се покаже капацитетът на България на дисижън мейкърите по този начин, че те да подкрепят имиджа на страната.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР