Млекопреработвателната фирма Ненко Трифонов фуудс - собственик на мандра Ведраре,

...
Млекопреработвателната фирма Ненко Трифонов фуудс - собственик на мандра Ведраре,
Коментари Харесай

Мандра "Ведраре" инвестира 6.6 млн. лв. в нова линия за сирене "Дунавия"

Млекопреработвателната компания " Ненко Трифонов фуудс " - притежател на мандра " Ведраре ", влага 6.6 млн. лв. във високотехнологична линия за произвеждане на сирене " Дунавия ". Проектът се финансира със лични средства и 10-годишен заем от ОББ и ще открие шест нови работни места, оповестиха от компанията за " Капитал ".
2800 кг дневно
Капацитетът на линията е 2800 кг сирене " Дунавия " дневно. Проектирането е дело на " Стебо дизайн ", " Костанева " и " Ардис инженеринг ".

Технологичната линия е ситуирана в нова постройка на повърхност от 750 кв. метра, отговаряща на най-високите международни хигиенични стандарти. " В помещението за пакетиране да вземем за пример имаме 13-кратен въздухообмен на час, целогодишно се подържа 50% мокрота и 25 градуса температура. Въздухът се пречиства през разнообразни групи филтри и е толкоз рафиниран, колкото в най-модерните операционни ", разяснява за " Капитал " Ненко Трифонов, съучастник и шеф.

" За софтуерното оборудването се доверихме на датската компания Primodan, конфигурирала над 90 такива линии в света. Всички софтуерни тръбопроводи са по техен план. В нито един миг от производството няма допир на артикул и човек, а хигиеничният стандарт е от най-голям клас в промишлеността. Цялата автоматизация на линията също е дело на Primodan ", изясни за " Капитал " Кирил Тодоров, съучастник и шеф.
Реклама
В реализацията на плана са взели участие и български компании: " Лалев ", " Атаро клима ", ПИМ, " Донидо ", " Апекс сервиз ", ИПО, " Колд ", " Котев и Котев ", " Изотерма-С ", СИД-97, " Бетелгиус ", показват от млекопреработващата компания.

Съвместно с ОББ компанията е договорила закрепена рента за целия 10-годишен интервал на заема. Освен това през ноември 2021 е кандидатствала за 1 млн. евро безплатно финансиране на част от оборудването по Програмата за развиване на селските региони и чака планът да бъде прегледан в границите на тази година.
Източник: Ненко Трифонов фуудс Защо " Дунавия "
" Дунавия " от плантация " Ведраре " се продава от юни т.г. " От години всички линии за произвеждане на сирене " Дунавия " в страната не работят и ние имаме вяра, че има пазар за него ", аргументира решението Наско Тачев, шеф " Бизнес развиване ". И прецизира, че сиренето " Дунавия " се създава единствено от сурово мляко посредством обичайния способ " ултра дестилация ". " То е по-здравословно от обичайното бяло саламурено сирене, защото е по-малко солено, и в състава му влизат и всички потребни суроватъчни белтъци, които не вземат участие в обичайното бяло саламурено сирене ", показва още Наско Тачев.

За да се разграничи от имитиращите артикули на пазара, компанията е взела решение да създава сиренето " Дунавия " единствено в кутии от 200, 400 и 600 грама.
Реклама
" Основният резултат от инвестицията е обновяване на производството на сирене " Дунавия " в България, както и високата продуктивност на линията ", акцентира Кирил Тодоров. И дава образец: " За производството на бяло саламурено сирене по обичайната технология до крайния опакован артикул са нужни 55 индивида, като за същото количество сирене " Дунавия " ще са нужни 5 индивида.
Компанията и вероятностите
Съдружници в " Ненко Трифонов фуудс " са Кирил Петров Тодоров, Данаил Михайлов Тачев, Ненко Ангелов Трифонов. Компанията създава млечни артикули с марките " Ведраре " и " Дунавия ", като употребява сурово мляко от лична плантация в град Баня. По данни на компанията пазарният й дял е 2% в стойност.

За 2021 година сдружението регистрира 17.780 млн. лв. чисти доходи от продажби (15.741 млн. лева за 2020) и 1.004 млн. лв. облага (1.369 млн. лева за 2020). Заетите са 72.

" Ръстът на приходите ни през 2020 е 15% по отношение на 2019, а през 2019 - 40% по отношение на 2018, т.е. отчитаме понижаване на темпа на напредък. През предходната година постигнахме нарастване на приходите с 13% по отношение на 2020, т.е. още веднъж отчитаме понижаване на темпа на напредък. Големият проблем е инфлацията. Себестойността на създаваната продукция се увеличи с 40% за 9 месеца. Част от това нарастване калкулирахме в продажните цени, само че част от него е за сметка на маржа на облага ", заключи за " Капитал " Ненко Трифонов. За 2022 компанията чака покачване на приходите с към 15%.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Коментари и разбори 2 Компании 3 Политика 1 Политика 2 Коментари и разбори 3 Политика 1 Коментари и разбори 2 Коментари и разбори 3 Политика Реклама
Според Наско Тачев главният фокус за 2022 остава неизменен - сполучливото позициониране на продукта на регалите, както и рекламна акция през есента. " Целта е през 2023 сирене " Дунавия " от плантация " Ведраре " да доближи 1% пазарен дял от потреблението на бели саламурени сирена в страната. Искаме да създадем опити да произвеждаме сирене " Дунавия " освен от краве, само че и от овче, и от козе мляко. Вярваме, че тези артикули имат сериозен експортен капацитет ", обобщава той.
Източник: Ненко Трифонов фуудс Свързани публикации Храни: Всичко пораства, всичко се трансформира 18 февруари 2022, 06:25 Ненко Трифонов: Планираме към 1 млн. лв. вложения в животновъдната плантация 5 февруари 2019, 15:45 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Мара Георгиева
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР