Младо българско семейство Светлана и Венцислав Стоянови, които имат две

...
Младо българско семейство Светлана и Венцислав Стоянови, които имат две
Коментари Харесай

document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement; document.createElement;

Младо българско семейство Светлана и Венцислав Стоянови, които имат две дребни деца - Станимир, който е единствено на 9 месеца, и Александър, на 7 години, живее без ток, без баня, без топла вода и без всевъзможни естествени човешки условия за живот.

Трагедията на фамилията стартира през 2007 година, когато в резултат на трудова акцидент са ампутирани три пръста от лявата ръка на Венцислав. С това едната му ръка на процедура става изцяло неизползваема. По това време Венцислав работи и съумява да устоя фамилията си, само че заради обстоятелството, че става неработоспособен и неработоспособен, бива скъсен от работа.

Когато се ражда първото им дете, фамилията се устоя единствено от инвалидната пенсия на Венцислав в размер на 280 лева и детските в размер на 90 лева Ситуацията за фамилията се утежнява, когато почива бащата на Венцислав. Тогава те схващат, че дължат 1000 лева за електричество. Когато изследват от кое място е насъбрана непостижимата за тях сметка, схващат, че приживе бащата на Венцислав е дал няколко от стаите в къщата чартърен на служащи, с цел да може с парите от наема да покрива част от потребностите на фамилията. Работниците обаче избягали, без да се издължат.

Венцислав споделя по какъв начин изискал разсрочване от електроразпределителното сдружение, само че отвод и... спиране на зареждането. Така младото семейство живее повече от 10 години без ток, без топла вода, както и без всевъзможни естествени условия за живот.

Те обаче не стопират да се борят. Венцислав, макар че е неработоспособен и единствено с една ръка, стартира да работи в строителния бранш. Там не постоянно има работа за него, само че въпреки всичко съумява да изкара пари за прехраната на фамилията си. Наскоро Венцислав прави още веднъж опит да се контракти разсрочване на дълга за тока, само че бива шокиран от обстоятелството, че сметката от 1000 лева към този момент е в размер на 3500 лева с лихвите.

Така той се обръща към свои другари за помощ. Те вземат решение да създадат дарителска акция, с цел да бъде възобновено електричеството в къщата в Костинброд, където живее младото семейство с двете си дребни деца.

Светлана споделя, че откакто е забременяла втория път, родственици и другари са я съветвали да махне детето, тъй като в изискванията, в които живеят, не могат да го отгледат обикновено. Тя обаче е била безапелационна, че с Венцислав ще се борят.

По подигравка на ориста къщата е историческа. На 1 август 1987 година при осъществяване на служебния си дълг там умира водачът полк. Радослав Димитров, а на оградата през днешния ден стои негова паметна плоча.

Приятелите на Светлана и Венцислав се обръщат към всички милосърдни българи с молба да оказват помощ, кой с каквото може. Освен от парични дарения за заплащането и стартирането на тока, фамилията има потребност от ремонт на банята, която сега не работи, и стартиране на топла вода в къщата. Дарения могат да бъдат направени и под формата на храни, облекла и обувки за децата.

" Нека в тези сложни за всички ни времена да бъдем солидарни и да знаем, че всяко направено положително се връща десетократно ", приканват приятелите на младото семейство.

Всеки, който желае да подари, може да го направи на следната сметка:

IBAN: BG74UBBS80021021388750
BIC: UBBSBGSF
Банка: ОББ
Титуляр: Светлана Стоянова Тошева

Всеки, който желае да подари храни, облекла и обувки за децата, може да се свърже със Светла на телефонен номер: 0878697735
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР