Младият сръбски футболист Илия Ивич разбуни духовете в родината си,

...
Младият сръбски футболист Илия Ивич разбуни духовете в родината си,
Коментари Харесай

Обиди и заплахи за талантлив сръбски футболист, избрал да играе за Косово

Младият сръбски футболист Илия Ивич разбуни духовете в родината си, откакто одобри поканата да играе за националния тим на Косово. Последният не може да се сблъска със Сърбия, Русия или Босна и Херцеговина в шампионати на УЕФА, в случай че не са финали или елиминационни дуели. Въпреки това 17-годишният футболист и татко му са подложени на обиди и закани.

Роденият в Грачаница Ивич бе никому незнаен, до момента в който медиите в западната ни съседка не го показаха като изменник. Сред заглавията изпъкват " Първият сърбин, който ще облече екипа на Косово ", " Сърбин ще играе за подправената страна Косово ", " Сърбин приел да играе за по този начин наречения народен тим на Косово ". В доста от текстовете се показва, че е взел неверно решение и животът му най-вероятно ще се трансформира в пъкъл.

Публикациите доведоха до куп нецензурни мнения в обществените мрежи. Ивич обаче отхвърля да им обръща внимание, най-малко към този момент.

" Напрежението е голямо, само че единствено чисто футболно. Аз желая да напредвам. Ще покажа на какво съм кадърен на терена. Някои към този момент правят оценка работата ми. Коментари от политически темперамент не могат да ми повлияят. Просто желая да играя футбол. Това е ", споделя младокът.

Това е желанието и на неговите родители, макар че майка му Таня е била уволнена поради абсурда. Тя към този момент не работи в Културния център на Грачаница, следен от сръбските управляващи. Неофициалната причина за освобождението е точно решението на сина ѝ да облече екипа на Косово.

Бащата на Илия чака същото да сполети и него. В момента 17-годишният Ивич играе за косовския " Фламутари ", а изпълнителният шеф на клуба от Прищина Арбнор Морина изяснява, че изборът е бил логически. Илия подписа професионален контракт и се чака скоро да премине в първия тим.

" Той е положително момче. Мисля, че спортът и политиката не трябва да се смесват. Спортът е повсеместен, а не нечия благосъстоятелност. Никой няма право да пречи на различен да реализира фантазиите си ", прибавя Морина.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР