Младият предприемач Крис Младенов основава първата за европейския пазар дигитална

...
Младият предприемач Крис Младенов основава първата за европейския пазар дигитална
Коментари Харесай

Първият български проект, в който Google инвестира милиони

Младият бизнесмен Крис Младенов основава първата за европейския пазар цифрова платформа за образование на механици, която се трансформира в първия самостоятелен български план, в който американският колос Гугъл ще влага пари, и то милиони.

През последната година сме подложени на големи промени, които разсънват потребността да придобиваме нови познания, които да превърнем в умения, с цел да оцелеем в бизнеса. Крис Младенов вижда такава наклонност още преди експлоадирането на пандемията и взема решение да основе DasAuto Academy – платформа, посредством която да подкрепи с образования и препоръки за усъвършенствания отрасъл, в който мнозина не осъзнават опция за развиване - този на автосервизите. 

Технологичният водач Гугъл, от своя страна, има планове, които финансово поддържат хрумвания, които да развиват социума и обособени ниши и специалности. Точно това окуражи Крис Младенов да се свърже с интернет колоса, разказвайки за концепцията си за първата в Европа цифрова академия за автомеханици. Отговорът не се забавя, а българският предприемач  споделя, че бил сюрпризиран от бързата реакция от Гугъл и проявения незабавен интерес към концепцията.

Гугъл влага 1.5 милиона $ в платформата. Инвестицията е за надграждане на към този момент съществуващата платформа на DasAuto Academy, която работи от 2 години. А за надграждане на платформата, сега Крис Младенов сортира разнообразни специалисти от всички звена на нишата, с които да приготви тематични видео уроци и наличие на разнообразни тематики. 

Идеята на  DasAuto Academy е да развива както чисто функционалните потребности и умения на един монтьор, по този начин и да образова фрагменти с обширни познания в областта на маркетинга, счетоводството, даже и логиката на психиката, тъй като всички тези сегменти са основни за всеки сполучлив бизнес. 

Една от огромните промени, които Крис Младенов вкарва е, че платформата му не е единствено за механици, а за всеки в сектора. Така ще може всеки един човек, било то монтьор или единствено притежател на сервиз, да откри обучението/курса, от който се нуждае, с цел да развие нишата си. 

 

Гугъл

поддържа точно цифрови планове в неразвити сектори и новаторски хрумвания, които не са реализирани досега. Едни от най-важните критерии за инвестиция от страна на колоса се показват в това плановете да бъдат смислени и стойностни, новаторски, такива, за които никой не се е сещал досега.
Всяка година Гугъл влага в разнообразни планове и сектори, които търпят развиване, като разпределят вложенията си в разнородни точки на света. А инвестицията в самостоятелен план в България е за първи път. До момента Гугъл е инвестирал само в национални български планове като цифровизацията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР