Младият и талантлив актьор Мартин Петков, станал популярен сред телевизионните

...
Младият и талантлив актьор Мартин Петков, станал популярен сред телевизионните
Коментари Харесай

Мартин Петков - младата звезда от Братя вече е част от трупата на Търговищкия театър

Младият и надарен артист Мартин Петков, станал известен измежду телевизионните фенове с ролята си на Симо в хитовата крими драма " Братя ", интензивно пробива и в театъра, научи Lupa.bg. Възпитаникът на НАТФИЗ към този момент е част от трупата на Търговищкия трагичен спектакъл. Засега героят на Мартин - компютърният талант Симката не се появява в последния пети сезон на сериала, само че за сметка на това артистът интензивно репетира на театралната сцена.

Друго ново попълнение в състава на Драматичния спектакъл в Търговище е Благица Стоименова. Дамата е от Северна Македония и напълно скоро взе дипломата си от театралната академия. Тя към този момент има и роля в сериала „ Войната на буквите ”, чиято премиера следва. 



Драматичният спектакъл в Търговище подмладява трупата си

Благица и Мартин ще дебютират на търговищка сцена в постановката „ Седем стъпки на любовта “. Премиерата е планувана за 13 октомври. Спектакълът е въодушевен от античния персийски епос „ Калаф и Турандот “, а театралната версия и режисурата са на известния режисьор Елена Панайотова.



Благица и Мартин ще дебютират на търговищка сцена в постановката на Елена Панайотова „ Седем стъпки на любовта “

26-годишният Мартин Петков от дребен като че ли приема репликата на Шекспир: „ Целият свят е сцена и всички ние сме артисти на нея – влизаме, излизаме и за своето време всеки от нас играе разнообразни функции ”. В фамилията на младия гений няма артисти – майка му е преводач, а татко му – доктор, само че още в детската градина Мартин демонстрира артистичните си умения и приковава вниманието на своите съименници с надарени песенни осъществявания.



Мартин Петков дружно с Елеонора Иванова в " Братя "

Завършва Първа британска гимназия в столицата, учи в Школата по актьорско майсторство към Младежки спектакъл „ Николай Бинев ”, с живописен началник Малин Кръстев, а по-късно приключва и актьорско майсторство в НАТФИЗ при проф. Атанас Атанасов. Ролята на Симката е първата му огромна роля в малкия екран. Героят на Мартин се трансформира бързо в любим на феновете.



Мартин взе участие и в спектакъла " Белият плъх " в ТР " Сфумато "

В изявление пред показа, че фантазията му е да играе на театралната сцена. За благополучие желанията му се сбъдват. Преди време той взе участие в спектакъла на Театрална работилница " Сфумато " " Белият плъх ". Проспериращият артист е част и от най-гледания мюзикъл на Софийска опера " Mamma Mia ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР