Младият германски тенисист Александър Зверев записа изненадващ успех с 2:0

...
Младият германски тенисист Александър Зверев записа изненадващ успех с 2:0
Коментари Харесай

Зверев повали и Джокович за триумф в Лондон

Младият немски тенисист Александър Зверев записа неочакван триумф с 2:0 сета (6:4, 6:3) над международния №1 Новак Джокович (Сърбия) и завоюва заключителния АТР шампионат в Лондон.

Двубоят продължи единствено час и 20 минути и приключи с най-големия успех в кариерата на надарения Зверев. Победата шокира мнозина, защото от " Уимбълдън " насам Джокович изглеждаше несломим.
Снимка: Getty Images
Ноле бе любимец, само че след първите няколко разигравания стана ясно, че германецът не му отстъпва. Двамата печелеха с лекост подаванията си. Зверев затвори сета при 6:4, като проби Джокович в деветия гейм. Тогава международния №1 първо прати един форхенд в навън, а по-късно втори в мрежата.

Втората част стартира необичайно и никой не завоюва подаването си в първите три гейма от нея. Зверев направи пробив повече, а оттова нататък бе непогрешим. В деветия гейм той още веднъж взе подаването на Джокович и постави точка на разногласието при 6:3.
Снимка: Getty Images
Така Ноле не съумя да стане първият от 1986 година с купа от финалния шампионат без изгубен сет. За последно това направи Иван Лендъл, който в този момент е треньор на Зверев.

Джокович пропусна и опцията да изравни Роджър Федерер по брой титли от Финалите на АТР. Сърбинът има пет, а швейцарският Маестро е с шест.

Зверев пък записа исторически успех. Той стана първият немец с купа от заключителния шампионат след Борис Бекер.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР