Младите социалисти от Младежко обединение в БСП – София отбелязаха

...
Младите социалисти от Младежко обединение в БСП – София отбелязаха
Коментари Харесай

Младежите от БСП предлагат да има финансова помощ за децата без място в ясла

Младите социалисти от Младежко обединяване в Българска социалистическа партия – София означиха Международния ден на младежта с акция под мотото „ Място за всяко дете”, оповестиха от организацията.

"Недопустим е дефицитът тук-там в детските ясли в София. За страдание, кметът Фандъкова и нейният екип не могат да се оправят с този проблем към този момент 10 години. Това приказва за липса на управническа визия ", съобщи ръководителят на Младежкото обединяване в Българска социалистическа партия – София Петко Димитров, който е и зам.-председател на Националния съвет на МО в Българска социалистическа партия.

"Важно е за всеки младеж, когато реши да има деца, да получи поддръжката на общината, в която живее, а в европейската столица София не е по този начин. Надяваме се ръководещите да извърнат внимание на предложенията ни ", съобщи Димитров.

В отвореното писмо до кмета Йорданка Фандъкова младежите са създали съответни оферти за решение на казуса с дефицита от над 4 000 места в детските ясли в столицата – до превъзмогване на дефицита – целева финансова помощ за млади родители до 29 година, които учат или работят и за чиито деца в яслена възраст няма места; предпочитано създаване на детски ясли по отношение на потребностите на столичните региони и решение на казуса с дефицита на дипломиран медицински личен състав в яслите, посредством заслужено и почтено възнаграждение.

"Откакто съм общински консултант един от най-често задаваните въпроси от млади родители е за какво няма място за моето дете, макар, че има оптималния брой точки, живеем на метри от детското заведение и отговаряме на всички условия? ", това показа Николай Николов от групата на Българска социалистическа партия в СОС.

"Госпожа Фандъкова се хвали, че Столична община има рекорден бюджет от милиард и половина лв., а продължава да не рашава трайно този значим за младежите въпрос. На фона на демографската рецесия в България, в София има, въпреки и непретенциозен, положетелен приръст. Ето за какво Столична община би трябвало да поддържа и подтиква младите родители, а не да основава спънки пред отглежданено на деца ", безапелационен е младият общински консултант.

В знак на своята воля за смяна младите социалисти алегорично “заведоха” бебета кукли пред постройката на Столична община, на чиито дрешки бяха изписани послания като “Искам да отивам на ясла, само че няма къде!”, “Искам да раста тук!” и “Защо съм непотребен?”. Младежите от МО в Българска социалистическа партия – София ще дарят куклите на дом за деца в столицата.

Публикуваме цялостния текст на отвореното писмо:

ДО
Г-ЖА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА
КМЕТ НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

ОТВОРЕНО ПИСМО

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ФАНДЪКОВА,

Ние сме младежи, които желаят да продължат да живеят в родината си и да се развиват и основават семейство тук – в София. За нас е извънредно значимо децата ни да създадат първите си стъпки тук, да чуят първия учебен звънец тук, да срещнат първите си другари тук и да преживеят първите си наслади и паники тъкмо тук – в нашия град. За страдание обаче това се оказва извънредно мъчно.

От години в столицата има дефицит тук-там в детските ясли. В момента за над 4 000 растящи в София деца няма място в нито една столична ясла. Много майки и татковци не могат да запишат своите момчета и девойки в ясла, което ги принуждава да търсят други, надалеч по-скъпи, способи за развъждането им. А постоянно това ги кара да отсрочват основаването на деца.

Вместо младите родители да бъдат поощрявани, те биват наказвани от страната и общината. Наказвани за своя избор да основат и отглеждат децата си в София. Това ли са страната и общината, в които желаеме да живеем?

Младите социалисти от Българска социалистическа партия – София желаеме ние и нашите връстници да създадем семейство и да отгледаме децата си тук. Ние настояваме всяко дете да има своето място в яслите, детските градини и учебните заведения в София. Ето за какво предлагаме следните решения:

1. Приоритетно създаване на детски ясли по отношение на потребностите на столичните региони.
2. До превъзмогване на на дефицита тук-там – целева финансова помощ за млади родители до 29 година, които учат или работят и за чиито деца в яслена възраст няма места.
3. Преодоляване на дефицита на дипломиран медицински личен състав в детските ясли посредством заслужено и почтено възнаграждение.

Вярваме, че бъдещето на страната и столицата ни зависи от всички нас. Нека бъдем виновни тъкмо към това бъдеще – нашите деца!
Младежко обединяване в Българска социалистическа партия – София
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР