Младите шофьори – само с придружител на пътя и без

...
Младите шофьори – само с придружител на пътя и без
Коментари Харесай

Младите шофьори – само с придружител на пътя


Младите водачи – единствено с компаньон на пътя и без право да возят пасажери през нощта. Това са единствено част от предложенията за ремонти в напълно новото законодателство за пътното придвижване. До края на септември вътрешното, транспортното и районното министерство би трябвало да са подготвени с новите текстове, осведоми bTV.

Опитните водачи да остават без брошура при три нарушавания, направени за 2 години – това е едно от предложенията за смяна.

Те ще губят контролните си точки и ще би трябвало още веднъж да се явяват на изпит при следите прегрешения на пътя: минаване на алено, недаване на преимущество на пешеходна пътека, влизане в насрещното, шофиране в спешната лента или с над 50 километра в час в обитаемоте места и несъмнено – сядане зад кормилото с алкохол и опиати.

При младите водачи за първи път се вкарва наложителен компаньон през първите 6 месеца след взимането на брошура. Ще им е неразрешено да возят пасажери от 22 ч. до 6 сутринта и няма да имат право да карат мощни коли.

„ Придружителят, в случай че има едни нездравословни привички и ги съобщи на новия лидер, какво се получава, едно огромно нищо. И това няма да има ефект”, счита инструкторът Димитър Мишев.

„ Новите водачи, най-малко първите месеци, би трябвало да ръководят само и единствено сами. За да разчита на себе си, с цел да не се подвеждат по нелепостите на другите”, разяснява Красимир Георгиев, ръководител на АКАБ.

От Асоциацията предизвестяват още, че всеки притежател на златен ваучър евентуално ще дава отговор на условията за компаньон, без значение дали е сядал зад кормилото в последните години или не.

Тези оферти не са дефинитивни, защото следва да бъдат подложени на публично разискване и чак по-късно утвърдени и гласувани в Народното събрание.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР