Младите руски надежди Абисал Гергиев и Заурбек Гугкаев също ще

...
Младите руски надежди Абисал Гергиев и Заурбек Гугкаев също ще
Коментари Харесай

Световнопризнатият френски цигулар Теди Папаврами гостува на Софийската филхармония


Младите съветски очаквания Абисал Гергиев и Заурбек Гугкаев също ще бъдат част от концерта

На 10 юни Софийската филхармония посреща трима забележителни музиканти. Виртуозният френски цигулар Теди Папаврами ще показа Третия концерт за цигулка на Сен-Санс. Младата вяра на съветската музика Абисал Гергиев, наследник на суперзвездата Валерий Гергиев, ще бъде солист на Концерта за пиано от Скрябин. Диригентът Заурбек Гугкаев добавя програмата с обичаната на всички увертюра-фантазия " Ромео и Жулиета " от Чайковски. Програмата е част от цикъла „ Потомци - следовници " на фестивала „ Софийски музикални седмици ".



Безброй са премиите, които печели Теди Папаврами в дългата си кариера, почнала на 5 г.одишна възраст. Френският цигулар от албански генезис е разгласен за „ дете-чудо ", почнал да концертира на 8 година, а на 15 приключил Парижката консерватория с първа премия по цигулка. След като получава няколко награди (лауреат е на Международните състезания „ Рудолфо Липицер " в Италия и „ Сарасате " в Памплона, почетен е от SACEM с премията „ Джордже Енеску " ) стартира интернационалната му кариера.

Папаврами е концертирал в цяла Европа, Южна Африка, Турция, Япония, Израел с известни оркестри като Симфоничния оркестър на Баварското радио, Бамбергските симфоници, Оркестъра на Париж и на Френското радио, Филхармоничните оркестри на Монте Карло и Лиеж, Симфоничния оркестър на Полското национално радио и други Свирил е под палката на фамозни диригенти като Курт Зандерлинг, Антонио Папано, Кристофър Хогууд, Армин Джордан, Емануел Кривин, Жан-Клод Казадесю и други Освен незабравим реализатор, Теди Папаврами има и други арт-увлечения.

Билети за концерта са налични на касата на зала „ България " и в

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР